24 °C Budapest

BKV: jönnek az ingyenes buszok

2011. január 31. 13:27

Január 31-től két héten át fut Budapest útjain a kaposvári NABI városi autóbusza, a Sirius: az első héten, január 31. és február 6. között az 5-ös viszonylaton közlekedik, majd február 7-től február 13-ig a 178-as buszok útvonalán tűnik majd fel - tájékoztatta lapunkat a BKV Zrt.

A NABI Sirius 12,5 méteres, magyar fejlesztésű városi autóbusz. Vázszerkezete, futóműve, és motorja a MAN gyár terméke; 290 lóerős, soros, turbófeltöltéses dízelmotorja adalékanyag nélkül teljesíti az EEV emissziós szintet. A kényelmes utazásról légrugók és hidraulikus lengéscsillapítók gondoskodnak, míg az utascserét elöl és középen kétszárnyú, hátul egyszárnyú, befelé nyíló ajtók biztosítják. A mozgásukban korlátozottak közlekedését a második ajtónál kihajtható rámpa segíti, a buszt összesen 105 fő szállítására tervezték. A jármű rendelkezik klímaberendezéssel és tetőszellőzőkkel, de a tesztidőszak alatt várhatóan a fűtőtestek és a belső hőszigetelés vizsgázik majd.

 


A korábbi busztesztekhez hasonlóan természetesen most is felszállhatnak érvényes jegy vagy bérlet nélkül a tesztbuszra.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?