7 °C Budapest

Sebességi világrekordra készülnek: soha nem látott összecsapás várható

Pénzcentrum
2009. december 2. 18:02

Egymástól függetlenül a világ két különböző pontján is gőzerővel folynak a munkálatok egy olyan guruló rakéta megalkotása érdekében, amely végre eséllyel pályázhatna az 1997-től érvényben lévő 1185 kilométer per órás szárazföldi sebességi világrekord megdöntésére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A brit csapatot az a vadászpilóta, Andy Green irányítja, aki az uralkodó világrekordot egy turbómeghajtású speciális jármű volánja mögött a nevadai sivatagban felállította.

Bloodhound

A rekorddöntésre pályázó csapat járműve a Bloodhound (Véreb) névre hallgat, a világ leggyorsabb autójának megvalósítását megcélzó projekt azonban vetélytársat kapott.

A déli féltekén szintén a rekord megdöntése vezérli a Rosco McGlashan vezetésével dolgozó ausztrál társaságot. A csapat rakéta meghajtású autóját Aussie Invader (Megszálló) 5R-re keresztelték.

Aussie Invader 5R

A csapat szerint a jármű elképesztő gyorsulással 20 másodperc alatt akár az 1600 kilométer per órás végsebességet is elérheti, amivel nem csak átadja a múltnak, hanem jóval túl is szárnyalja a jelenlegi rekordot.

A projektek jelenlegi állása szerint leghamarabb valószínűleg csak 2011-ben csaphat össze a két társaság (Forrás: Motorauthority).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?