-1 °C Budapest

Sebességi világrekordra készülnek: soha nem látott összecsapás várható

Pénzcentrum
2009. december 2. 18:02

Egymástól függetlenül a világ két különböző pontján is gőzerővel folynak a munkálatok egy olyan guruló rakéta megalkotása érdekében, amely végre eséllyel pályázhatna az 1997-től érvényben lévő 1185 kilométer per órás szárazföldi sebességi világrekord megdöntésére.

A brit csapatot az a vadászpilóta, Andy Green irányítja, aki az uralkodó világrekordot egy turbómeghajtású speciális jármű volánja mögött a nevadai sivatagban felállította.

Bloodhound

A rekorddöntésre pályázó csapat járműve a Bloodhound (Véreb) névre hallgat, a világ leggyorsabb autójának megvalósítását megcélzó projekt azonban vetélytársat kapott.

A déli féltekén szintén a rekord megdöntése vezérli a Rosco McGlashan vezetésével dolgozó ausztrál társaságot. A csapat rakéta meghajtású autóját Aussie Invader (Megszálló) 5R-re keresztelték.

Aussie Invader 5R

A csapat szerint a jármű elképesztő gyorsulással 20 másodperc alatt akár az 1600 kilométer per órás végsebességet is elérheti, amivel nem csak átadja a múltnak, hanem jóval túl is szárnyalja a jelenlegi rekordot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A projektek jelenlegi állása szerint leghamarabb valószínűleg csak 2011-ben csaphat össze a két társaság (Forrás: Motorauthority).

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem