-1 °C Budapest

40 millió időzített bomba ketyeg az amerikai utakon

Pénzcentrum
2009. május 25. 14:02

Egy tengerentúli felmérés szerint a jogosítvánnyal rendelkező amerikaiak ötödének nem sikerülne az elméleti vizsgája, ha most kellene megírnia a tesztet. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy 40 millió olyan járművezető közlekedik Amerikai útjain, akik állandó veszélyforrást jelentenek a többi közlekedőre nézve.

A felmérés szerint Idaho és Wisconsin állam autósai vannak leginkább tisztában a közlekedési szabályokkal, míg a legügyetlenebbek New York utcáin koptatják az aszfaltot. A listát vezető államokban sem lehet azonban teljes az öröm, mivel a felmérés szerint úgy sikerült az élen maradni, hogy közben csökkent a közlekedési szabályokat jól ismerők száma.

A felmérés során egy olyan tesztet töltettek ki a jogosítvánnyal rendelkező jelentkezőkkel, mint amilyet a friss vizsgázóknak kell kitölteni. Az aggasztó végeredmény azt mutatta, hogy az országban körülbelül 40 millió olyan autós közlekedik az utakon, akik a szabályok hiányos ismerete miatt potenciális veszélyforrást jelentenek a többi közlekedőre.

A felmérés szerint a New York-i autósok a legügyetlenebbek (Forrás: motorauthority.com)

New York zsinórban másodszor hódította el a kétes címet, mely szerint ott a legfelkészületlenebbek az autósok. A szabályrendszer eltérő ismeretét jól tükrözik az elért eredmények. Míg a listavezető államokban 80 % feletti eredményeket produkáltak, addig az ország legnépesebb városában a válaszadók éppen csak elérték a 70 %-ot.

A felmérés megállapította, hogy a férfiak eredményesebben töltötték ki a teszteket, mint a hölgyek, valamint a nagyobb rutinnal rendelkező autósok jobban vizsgáztak, mint a friss jogosítvánnyal rendelkezők. A statisztikák is bizonyítják, hogy arányait tekintve a 18-24 év közötti járművezetők okozzák a legtöbb balesetet az utakon, ami az évek előrehaladtával csökken.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem