3 °C Budapest

40 millió időzített bomba ketyeg az amerikai utakon

Pénzcentrum
2009. május 25. 14:02

Egy tengerentúli felmérés szerint a jogosítvánnyal rendelkező amerikaiak ötödének nem sikerülne az elméleti vizsgája, ha most kellene megírnia a tesztet. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy 40 millió olyan járművezető közlekedik Amerikai útjain, akik állandó veszélyforrást jelentenek a többi közlekedőre nézve.

A felmérés szerint Idaho és Wisconsin állam autósai vannak leginkább tisztában a közlekedési szabályokkal, míg a legügyetlenebbek New York utcáin koptatják az aszfaltot. A listát vezető államokban sem lehet azonban teljes az öröm, mivel a felmérés szerint úgy sikerült az élen maradni, hogy közben csökkent a közlekedési szabályokat jól ismerők száma.

A felmérés során egy olyan tesztet töltettek ki a jogosítvánnyal rendelkező jelentkezőkkel, mint amilyet a friss vizsgázóknak kell kitölteni. Az aggasztó végeredmény azt mutatta, hogy az országban körülbelül 40 millió olyan autós közlekedik az utakon, akik a szabályok hiányos ismerete miatt potenciális veszélyforrást jelentenek a többi közlekedőre.

A felmérés szerint a New York-i autósok a legügyetlenebbek (Forrás: motorauthority.com)

New York zsinórban másodszor hódította el a kétes címet, mely szerint ott a legfelkészületlenebbek az autósok. A szabályrendszer eltérő ismeretét jól tükrözik az elért eredmények. Míg a listavezető államokban 80 % feletti eredményeket produkáltak, addig az ország legnépesebb városában a válaszadók éppen csak elérték a 70 %-ot.

A felmérés megállapította, hogy a férfiak eredményesebben töltötték ki a teszteket, mint a hölgyek, valamint a nagyobb rutinnal rendelkező autósok jobban vizsgáztak, mint a friss jogosítvánnyal rendelkezők. A statisztikák is bizonyítják, hogy arányait tekintve a 18-24 év közötti járművezetők okozzák a legtöbb balesetet az utakon, ami az évek előrehaladtával csökken.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?