40 millió időzített bomba ketyeg az amerikai utakon

Pénzcentrum
2009. május 25. 14:02

Egy tengerentúli felmérés szerint a jogosítvánnyal rendelkező amerikaiak ötödének nem sikerülne az elméleti vizsgája, ha most kellene megírnia a tesztet. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy 40 millió olyan járművezető közlekedik Amerikai útjain, akik állandó veszélyforrást jelentenek a többi közlekedőre nézve.

A felmérés szerint Idaho és Wisconsin állam autósai vannak leginkább tisztában a közlekedési szabályokkal, míg a legügyetlenebbek New York utcáin koptatják az aszfaltot. A listát vezető államokban sem lehet azonban teljes az öröm, mivel a felmérés szerint úgy sikerült az élen maradni, hogy közben csökkent a közlekedési szabályokat jól ismerők száma.

A felmérés során egy olyan tesztet töltettek ki a jogosítvánnyal rendelkező jelentkezőkkel, mint amilyet a friss vizsgázóknak kell kitölteni. Az aggasztó végeredmény azt mutatta, hogy az országban körülbelül 40 millió olyan autós közlekedik az utakon, akik a szabályok hiányos ismerete miatt potenciális veszélyforrást jelentenek a többi közlekedőre.

A felmérés szerint a New York-i autósok a legügyetlenebbek (Forrás: motorauthority.com)

New York zsinórban másodszor hódította el a kétes címet, mely szerint ott a legfelkészületlenebbek az autósok. A szabályrendszer eltérő ismeretét jól tükrözik az elért eredmények. Míg a listavezető államokban 80 % feletti eredményeket produkáltak, addig az ország legnépesebb városában a válaszadók éppen csak elérték a 70 %-ot.

A felmérés megállapította, hogy a férfiak eredményesebben töltötték ki a teszteket, mint a hölgyek, valamint a nagyobb rutinnal rendelkező autósok jobban vizsgáztak, mint a friss jogosítvánnyal rendelkezők. A statisztikák is bizonyítják, hogy arányait tekintve a 18-24 év közötti járművezetők okozzák a legtöbb balesetet az utakon, ami az évek előrehaladtával csökken.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem