0 °C Budapest

Sokban kerülhet az olcsó szervíz

Pénzcentrum
2006. június 8. 12:00

Sokan csak addig látogatják a márkaszervizeket, míg van jótállás az újonnan vásárolt autóra. Később viszont már olcsóbb műhelyekben szervizeltetik a "verdát" és végeztetik el a kisebb nagyobb javításokat. Ez a fajta takarékosság hosszú távon többe kerülhet a tulajdonosnak, mert elvész például a karosszéria átrozsdásodására szóló szavatosság. Ráadásul a cserélt alkatrészre a beépítéstől indul a jótállás, ami így hosszabb lehet, mint az autóé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sokan csak addig látogatják a márkaszervizeket, míg van jótállás az újonnan vásárolt autóra. Később viszont már olcsóbb műhelyekben szervizeltetik a "verdát" és végeztetik el a kisebb nagyobb javításokat. Ez a fajta takarékosság hosszú távon többe kerülhet a tulajdonosnak, mert elvész például a karosszéria átrozsdásodására szóló szavatosság. Ráadásul a cserélt alkatrészre a beépítéstől indul a jótállás, ami így hosszabb lehet, mint az autóé.

A magyar jogszabályok a tartós fogyasztási cikkekre, így a gépkocsira is hároméves garanciát írnak: ez két részből áll kötelezően két év a jótállás, a harmadik év pedig a szavatosság. A jótállás - közismertebben garancia - ideje alatt minden gyári hibát vagy alkatrészt díjmentesen kell javítani vagy cserélni. Ennek feltétele, hogy a gépkocsit az előírt időben és futásteljesítménynek megfelelően a gyári szerződéssel rendelkező szakszervizben ellenőrizzenek, szükség esetén gyári alkatrészekkel javítsák, ezt pedig a szervizkönyvben a műhely bélyegzőjével és dátummal is igazolják.


 

Mi micsoda?
A jótállás a szavatosság egy fajtája. Fogyasztói szerződéseknél fordul elő az alkalmazása, amikor az eladó vállalja a kijavítást ingyen a fogyasztóval szemben. Itt a fogyasztó van kisebbségi pozícióban, ezért ez őt védi.

A szavatosság a garanciális igények gyűjtőfogalma, ide
tartozik a jogszavatosság (pl. hogy egy ingatlan legyen tehermentes), meg a
kellékszavatosság. Ez utóbbin belül van garancia, kicserélés, jótállás stb...

Ennek elmulasztása vagy hiánya a jótállás és szavatosság elvesztését jelenti. Hasonló következményekkel jár, ha a hibát nem rendeltetésszerű használat okozta, a jótállási időben a bizonyítás a szervizt terheli, a szavatosság idején ez már a vevő feladata. A hatályos jogszabályok szerint mindig a kötelezettnek kell állnia a költségeket, ami azt jelenti, hogy jótállási időn belül a szakszerviznek vagy a márkakereskedőnek, tehát ahol a javítást elkezdték, a jótállási időn túl a vevőnek kell bizonyítania és fizetnie a szakértői vizsgálat díját. Szakvéleményért a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelethez lehet fordulni.

Azonban a szakvélemény elkészíttetése sem "olcsó mulatság". Egy gumiabroncs, akkumulátor vagy más alkatrész vizsgálata 5000 forintba, egy fogyasztásmérés és egy fényezéssel kapcsolatos komplett vizsgálat 20 ezer forintba kerül, a nettó árakra jön még az áfa. Talán ennek is köszönhető, hogy tavaly mindössze csak 110 reklamációs panasz érkezett (ebből 65 bizonyult jogosnak) a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez. Igaz, a főfelügyelethez már csak a vitás esetek kerülnek, a garanciális és szavatossági ügyek többségét az autótulajdonosok rendezik a márkaszervizekkel vagy vezérképviseletekkel.

A problémás esetek között első helyen a fényezés, az elektronikai, szerkezeti, futómű és fékrendszerrel kapcsolatos hibák, szerepelnek. Azonban hiába van a vevő birtokában szakértői vélemény, ha az importőr nem veszi figyelembe, csak bírósághoz lehet fordulni, márpedig a jogi eljárás akár másfél évig is eltarthat, addig pedig vagy saját költségére javíttathatja meg az autót, vagy állhat a kocsija.

Az általános tapasztalat az, hogy a jogos igények többségét, az importőrök korrekten elrendezik. A rosszul teljesítő és az ügyfeleket többször jogtalanul lerázó szervizeket pedig akár ki is zárhatják a márkahálózatból a vezérképviseletek, melyek élnek is ezzel a lehetőséggel, joggal. Ezért a legtöbb szerviz igyekszik gyorsan orvosolni a bajokat, hiszen az ügyfélbarát magatartás hosszú távú üzleti érdekeket is szolgál.

Amire nem árt figyelni

A szakemberek azt javasolják, hogy mindig ragaszkodjunk a tételes számlamásolathoz, mert csak ezzel, valamint az előírt szervizellenőrzések betartásával és azok igazolásával érvényesíthetők a fogyasztók jogai. Ragaszkodni kell az évenkénti vizsgálathoz, például a karosszéria esetében, ám a jótállás érvényesíthetéshez még ez sem elég, azt a szervizkönyvben is rögzíteni kell, mert csak így garantált a kártérítés.

A szaporodó hibák ellenére látványosan emelik a garanciaidőket a gyártók, a japán márkák között ötéves általános garancia sem ritka, és egyre több vállal 12, néhány 20 évet a karosszéria korrózióvédelmére. A németek és svédek hazájukban 2 év, az észak-amerikai piacon 4 év általános garanciát adnak modelljeikre, nem ritka, hogy 50 ezer mérföldes vagy korlátlan éves futásteljesítménnyel.

Általában a premier modellekkel kapcsolatban van a legtöbb reklamáció, szakemberek szerint ezért inkább kiforrott, és legalább két éve gyártott, vagyis a gyerekbetegségekből már kigyógyított modellt érdemes megvenni, hiszen azzal már nem érheti meglepetés a tulajdonost. A legmegbízhatóbbak a már kifutó típusok, ráadásul ezeket gazdagabb felszereltséggel és olcsóbban is kínálják a kereskedők.

Az gáz

A dráguló üzemanyagáraknak köszönhetően egyre többen alakítják át a kocsijukat gázüzeművé. A hivatalos statisztika szerint az elmúlt év végén 1500 gáz- és 11 500 vegyes üzemű autó volt forgalomban (egyes vélemények szerint mintegy 60 ezer vegyes üzemelésű gépjármű fut az ország útjain).

Bármely személykocsi könnyen átalakítható a kettős üzemmódra, és szakműhelyek garanciával vállalják a munkát. A mai korszerű autókhoz való gázbefecskendező rendszerek 250-350 ezer forintba kerülnek, de a költség egyes esetekben meghaladhatja a 400 ezer forintot is. A régi motorokhoz való szívórendszer 150-200 ezerből is kijön.

Új kocsikat a legritkábban alakítanak át, mert a gyárak ezért érvénytelenítik a motorra szóló garanciát.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG