Trükkök nélkül drága lesz a zöldkártya!

Pénzcentrum
2006. június 1. 11:00

A zöldkártya díja és a gépkocsikkal szemben támasztott követelmények ugyan változatlanok maradtak, mától azonban számítógép ellenőrzi a károsanyag-kibocsátást a bevizsgáló műhelyeken, így az eddig csak trükkökkel átcsúszó autók után súlyos összegeket kellene fizetni, ha nem lennének újabb trükkök.

A zöldkártya díja és a gépkocsikkal szemben támasztott követelmények ugyan változatlanok maradtak, mától azonban számítógép ellenőrzi a károsanyag-kibocsátást a bevizsgáló műhelyeken, így az eddig csak trükkökkel átcsúszó autók után súlyos összegeket kellene fizetni, ha nem lennének újabb trükkök - írja a Magyar Hírlap.

Ezentúl tehát az ember helyett a számítógép elemez, melytől a közlekedési felügyelet azt reméli, hogy kevesebb lehetőség lesz a visszaélésekre.

Január eleje óta a szakműhelyekbe folyamatosan telepítik az új programot és a technikailag fejlettebb vizsgáló berendezéseket is be kellett szerezniük a zöldkártyásoknak.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az emberi tényezőt így sem sikerült teljesen kiküszöbölni, hiszen az ember lép rá a gázra az ellenőrzéskor és a szondát is ember teszi be a kipufogóba...

A lebukás büntetése sem túl elrettentő: új zöldkártyát kell csináltatni. A lap által megkérdezett szervíz tulajdonosa szerint az új rendszerbe történő beruházás elég nagy volt ahhoz, hogy megérje csalni a jobb megtérülés reményében.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?