Trükkök nélkül drága lesz a zöldkártya!

Pénzcentrum
2006. június 1. 11:00

A zöldkártya díja és a gépkocsikkal szemben támasztott követelmények ugyan változatlanok maradtak, mától azonban számítógép ellenőrzi a károsanyag-kibocsátást a bevizsgáló műhelyeken, így az eddig csak trükkökkel átcsúszó autók után súlyos összegeket kellene fizetni, ha nem lennének újabb trükkök.

A zöldkártya díja és a gépkocsikkal szemben támasztott követelmények ugyan változatlanok maradtak, mától azonban számítógép ellenőrzi a károsanyag-kibocsátást a bevizsgáló műhelyeken, így az eddig csak trükkökkel átcsúszó autók után súlyos összegeket kellene fizetni, ha nem lennének újabb trükkök - írja a Magyar Hírlap.

Ezentúl tehát az ember helyett a számítógép elemez, melytől a közlekedési felügyelet azt reméli, hogy kevesebb lehetőség lesz a visszaélésekre.

Január eleje óta a szakműhelyekbe folyamatosan telepítik az új programot és a technikailag fejlettebb vizsgáló berendezéseket is be kellett szerezniük a zöldkártyásoknak.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az emberi tényezőt így sem sikerült teljesen kiküszöbölni, hiszen az ember lép rá a gázra az ellenőrzéskor és a szondát is ember teszi be a kipufogóba...

A lebukás büntetése sem túl elrettentő: új zöldkártyát kell csináltatni. A lap által megkérdezett szervíz tulajdonosa szerint az új rendszerbe történő beruházás elég nagy volt ahhoz, hogy megérje csalni a jobb megtérülés reményében.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22