33 °C Budapest

Hova ne menj tankolni? - Itt a válasz!

Pénzcentrum
2006. május 29. 08:30

A Brit Automobil Szövetség havi statisztikái alapján elmondható, hogy a világot autóval járók továbbra is az Egyesült Államokban tankolhatnak legolcsóbban, a legdrágább ország azonban több hónapos töretlen uralkodás után már nem Hollandia, helyét Norvégia vette át. Lássuk, mit mutatnak a legfrissebb adatok!A britek havi két mintavétel alapján, spot árfolyammal számítják ki a penny-ben publikált értékeket, melyeket 381.5-ös forint/font árfolyamon váltottunk át. (A mintavétel a genfi European Road Information Center adatbázisából történik.)


Az összesített adatokból látható, hogy a norvégok már nem csak a dízel árában felülmúlhatatlanok, mindkét mezőnyben az élen állnak, míg olcsóságban az USA-nak továbbra sincs kihívója.  


Hazánk az árak tekintetében továbbra is a középmezőnyben foglal helyet, ennél azonban sokkal érdekesebb a dinamika vizsgálata: a benzin-mezőnyben az áremelőkhöz tartozunk, míg a britek szerint az elmúlt hónapban csökkent hazánkban a dízel átlagára.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Az egy hónappal ezelőtt kiemelkedő mértékű drágulást produkáló USA ezúttal mindkét mezőnyben csökkentett, míg a márciusról áprilisra árat mérséklő lengyelek ezúttal a drágulásban jeleskedtek.

 

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?