Lodz, Poland April 30 2023 Hand holding new black iphone 14 pro max., editorial use

EU-nyomásra jön nagy változás az Apple-nél: erről minden iPhone-osnak tudnia kell

2024. április 7. 11:33

Az Apple, az Európai Bizottság követeléseinek eleget téve, lehetővé teszi a zenestreaming alkalmazások számára, hogy az iOS App Store-on kívüli fizetési lehetőségekről tájékoztassák felhasználóikat, válaszul az uniós trösztellenes szabályozók által kiszabott 1,8 milliárd eurós bírságra és a "visszaélésszerű" gyakorlatok miatti bírálatokra - tudósított a Portfolio.

Az Apple vállalat bejelentette, hogy az Európai Unió területén belül lehetővé teszi a zenestreaming alkalmazások számára, hogy felhívják a felhasználók figyelmét az iOS App Store-on kívüli fizetési lehetőségekre. Ez a lépés az Európai Bizottság által támasztott követelményeknek való megfelelésre irányul.

Az intézkedés előzményeként az Apple-t 2023 márciusának elején több mint 1,8 milliárd eurós bírsággal sújtották az Európai Unió részéről. Az indoklás szerint a cég "visszaélésszerű" gyakorlatot folytatott az App Store szabályain keresztül, mivel korlátozta olyan alkalmazások - például a Spotify - azon üzenetét, amely tájékoztatja a felhasználókat az App Store-on kívül elérhető, kedvezőbb árú zenei előfizetési lehetőségekről.

Az Apple kezdetben még azt jelezte, hogy fellebbezni fog az uniós bírság ellen. Azonban egy pénteki bejelentés során kiderült, hogy frissítették az App Store irányelveit annak érdekében, hogy megfeleljenek a bizottság elvárásainak. Ennek eredményeképpen mostantól a zenestreaming alkalmazások tartalmazhatnak linkeket vagy gombokat, amelyek alternatív zenevásárlási opciókról nyújtanak információt.

Fontos változás ugyanakkor, hogy az újonnan bevezetett App Store-szabály egy 27%-os "Apple-jutalékot" írnak elő abban az esetben, ha egy vásárlásra sor kerül egy olyan link segítségével történő átirányítást követően, amely kilép az App Store-ból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm