2 °C Budapest

Jókora fejlesztés indulhat meg a Citadellán

2013. november 13. 09:04

Birtokba vette a Citadellát a XI. kerületi önkormányzat, a hasznosítási pályázat tavaszi kiírásáig a korábbi bérlők ideiglenesen a területen maradnak - jelentette be Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

A polgármester jelezte: célszerűnek tartja a Gellérthegy teljes területét összehangoltan fejleszteni, a fővárosi önkormányzattal és az állammal közösen. Szavai szerint a kiemelt turisztikai terület komplex gondolkodásmódot igényel, ezért szakmai szervezetek bevonásával szeretnék felfedni a terület rejtett értékeit, illetve új turisztikai és kulturális attrakciókat odavinni. Ezek részleteiről később készül koncepció - tette hozzá Hoffmann Tamás.

A Citadellára várhatóan tavasszal ír ki hasznosítási pályázatot az önkormányzat, a jelenlegi bérlők - akik mind aláírták a birtokba adási szerződést - a pályázat lezárultáig maradhatnak. Az átmeneti időszakban a kerület havi 800 ezer forint bevétellel kalkulál.

A nemzeti vagyon részét képező Citadellával kapcsolatban folytatott közigazgatási eljárási határozat október 1-jén mondta ki, hogy az eddigi használat, hasznosítás nem felel meg a világörökségi törvényben foglalt követelményeknek, ezért a Citadellát használó, hasznosító személyek, társaságok és cégek kötelesek az általuk birtokolt területeket 30 napon belül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. mint az állam tulajdonosi jogait gyakorló szerv birtokába adni. A kultúráért felelős miniszter a világörökségi törvényben előírtak szerint felülvizsgálati eljárást indított a Citadella használatára vonatkozóan.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem