18 °C Budapest

Nem gettót épít a kormány, hanem otthonokat - Első 80 lakás márciusra

Pénzcentrum
2011. augusztus 11. 16:13

A kormány következetesen végre fogja hajtani a már korábban kidolgozott 5 pontos akciótervet, ezt hangsúlyozta Dr. Kovács Zoltán a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkár, Szaló Péter a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkárának és Bukodi Károly Ócsa város polgármesterének a szociális lakásépítésről tartott tájékoztatóján.Nem változott a kormány elhatározottsága a Nemzeti Eszközkezelő felállításáról és végig viszik a korábban meghirdetett programot, mondta Kovács. Ócsa határában biztosan elindul a szociális lakásépítés, ám nem ez lehet az egyetlen helyszín, ahol a jövőben ilyen típusú fejlesztés valósuljon meg. További vizsgálatok folynak, és amennyiben arra szükség van, legalább 80 családi ház megépülésével további területek vonnak be a programba.

2011.08.11 09:38 Kiemelt nemzetgazdasági projekt lett az ócsai bedőlthiteles-telep

Szaló Péter hangsúlyozta, hogy az augusztus elején hatályba lépett építési törvény módosítása segíti a határidők betartását, mivel felére csökkent az eljárások időtartama. A kiszemelt területet a hatályos törvényeknek köszönhetően könnyen át lehet sorolni, és mielőbb megkezdődhet rajta az építkezés.

 Nem gettót épít a kormány, hanem otthonokat - Első 80 lakás márciusra


Miért éppen Ócsa?

A helyettes államtitkár válasza, hogy azért, mert a bedőlt hitelesek esetében elsősorban agglomerációs problémáról van szó, így mindenképp ezen a környéken kellett kijelölni a fejlesztésre szánt területet. Továbbá az új agglomerációs törvény értelmében nagyon kevés az olyan szóba terület, ami számításba jöhet, Ócsa azonban éppen megfelelő.

A kormány és az önkormányzat megállapodást köt a szükséges tömegközlekedés, infrastruktúra és egyebek tervezésére, és ezt követően megindulnak a munkálatok. A jelenlegi program 500 lakás építését tartalmazza, első ütemben 80 házat építenek fel. A házak 40 és 80 nm közötti méretben készülnek el attól függően, hogy milyenek a beköltöző családok szükségletei. Továbbá biztosan építenek óvodát és bölcsődét is. Szaló hozzátette, hogy az építésekhez közmunkát is igénybe kívánnak venni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Március végére készül el az első 80 lakás, emelte ki a helyettes államtitkár.


Nagyobb térképre váltás

Ócsa polgármestere Bukodi Károly hangsúlyozta, hogy a városnak kifejezetten jó az elhelyezkedése, és nem meglepő, hogy a kormány ezt a területet jelölte ki a szociális lakásépítés helyszíneként. A mai tárgyalások elsősorban az infrastruktúra, a közlekedés, a közművesítés, és egyéb szolgáltatások kiépítéséről szóltak.

2011.08.11 09:34 Azt, hogy mi lesz Ócsán, még senki sem tudja
2011.08.09 09:26 Ócsára költöztethetnék a bedőlt hiteleseket

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?