13 °C Budapest

Nem gettót épít a kormány, hanem otthonokat - Első 80 lakás márciusra

Pénzcentrum
2011. augusztus 11. 16:13

A kormány következetesen végre fogja hajtani a már korábban kidolgozott 5 pontos akciótervet, ezt hangsúlyozta Dr. Kovács Zoltán a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkár, Szaló Péter a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkárának és Bukodi Károly Ócsa város polgármesterének a szociális lakásépítésről tartott tájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Nem változott a kormány elhatározottsága a Nemzeti Eszközkezelő felállításáról és végig viszik a korábban meghirdetett programot, mondta Kovács. Ócsa határában biztosan elindul a szociális lakásépítés, ám nem ez lehet az egyetlen helyszín, ahol a jövőben ilyen típusú fejlesztés valósuljon meg. További vizsgálatok folynak, és amennyiben arra szükség van, legalább 80 családi ház megépülésével további területek vonnak be a programba.

2011.08.11 09:38 Kiemelt nemzetgazdasági projekt lett az ócsai bedőlthiteles-telep

Szaló Péter hangsúlyozta, hogy az augusztus elején hatályba lépett építési törvény módosítása segíti a határidők betartását, mivel felére csökkent az eljárások időtartama. A kiszemelt területet a hatályos törvényeknek köszönhetően könnyen át lehet sorolni, és mielőbb megkezdődhet rajta az építkezés.

 Nem gettót épít a kormány, hanem otthonokat - Első 80 lakás márciusra


Miért éppen Ócsa?

A helyettes államtitkár válasza, hogy azért, mert a bedőlt hitelesek esetében elsősorban agglomerációs problémáról van szó, így mindenképp ezen a környéken kellett kijelölni a fejlesztésre szánt területet. Továbbá az új agglomerációs törvény értelmében nagyon kevés az olyan szóba terület, ami számításba jöhet, Ócsa azonban éppen megfelelő.

A kormány és az önkormányzat megállapodást köt a szükséges tömegközlekedés, infrastruktúra és egyebek tervezésére, és ezt követően megindulnak a munkálatok. A jelenlegi program 500 lakás építését tartalmazza, első ütemben 80 házat építenek fel. A házak 40 és 80 nm közötti méretben készülnek el attól függően, hogy milyenek a beköltöző családok szükségletei. Továbbá biztosan építenek óvodát és bölcsődét is. Szaló hozzátette, hogy az építésekhez közmunkát is igénybe kívánnak venni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Március végére készül el az első 80 lakás, emelte ki a helyettes államtitkár.


Nagyobb térképre váltás

Ócsa polgármestere Bukodi Károly hangsúlyozta, hogy a városnak kifejezetten jó az elhelyezkedése, és nem meglepő, hogy a kormány ezt a területet jelölte ki a szociális lakásépítés helyszíneként. A mai tárgyalások elsősorban az infrastruktúra, a közlekedés, a közművesítés, és egyéb szolgáltatások kiépítéséről szóltak.

2011.08.11 09:34 Azt, hogy mi lesz Ócsán, még senki sem tudja
2011.08.09 09:26 Ócsára költöztethetnék a bedőlt hiteleseket

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 14:16