11 °C Budapest

Érdemes lehet várni a tankolással

Pénzcentrum
2011. július 31. 20:02

Nem mozdul a 117 dolláros szintről az olaj árfolyama, az utóbbi napok is szűk sávban való oldalazással teltek. Ezzel párhuzamosan a finomított termékárak sem mutattak érdemi változást, a forint árfolyama viszont erősödni tudott a dollárral szemben. Emiatt szerdától várhatóan pár forintos üzemanyagár csökkentésre kerülhet majd sor a hazai kutakon.

Megtorpant a Brent típusú olaj árfolyama a 117 dolláros magasságokban, ahol az utóbbi napokban szűk sávú ingadozást lehetett megfigyelni.

Ezzel párhuzamosan a napokban a finomított termékek átlagos jegyzésárai sem mutattak érdemi elmozdulásokat. A benzin esetében stagnálást, a gázolajnál pedig 0,4%-os emelkedést lehetett tapasztalni a dollárban mért jegyzésárakban.

Az autósok számára ráadásul kedvező devizapiaci mozgások bontakoztak ki, a forint árfolyama erősödött a dollárhoz képest (a múlt heti 189,5-ös átlagár után az utóbbi napokban 187-es átlagos érték alakult ki). Mindezek következtében forintban kifejezve a benzin átlagára 1,4%-kal, a gázolajé pedig 1%-kal csökkent.

A Portfolio.hu elmzőjének véleménye szerint az utóbbi napok ármozgásait látva várhatóan szerdától a benzin és a gázolaj ára is csökkenni fog. Mivel azonban nem volt jelentős mértékű a finomított termékárak csökkenése, a kutakon szerdán mindössze pár forintos árváltozásra lehet majd számítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?