21 °C Budapest

Egyre nagyobb teret hódít a digitális technológia

2009. november 10. 11:32

Egyre bővül a digitálisan televíziózók tábora Magyarországon. Szeptemberben 16 ezer háztartással nőtt a kör, összesen 1,083 millió háztartásban néztek valamilyen digitális technológiával közvetített adást - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentéséből.

A tizennégy legnagyobb magyarországi műsorszolgáltató önkéntes adatszolgáltatása alapján készült NHH gyorsjelentés szerint augusztushoz képest 16 ezer háztartással gyarapodott a digitális TV-előfizetők száma. A 3,8 millió magyarországi háztartás közel 80%-a, nagyjából 3 millió háztartás fizet valamilyen típusú televíziós szolgáltatásért. A maradék 20% pedig szobaantennával fogható ingyenes földfelszíni sugárzású analóg vagy digitális műsort, esetleg ingyenes műholdas programot néz, vagy pedig egyáltalán nem televíziózik.


Forrás: NHH

A piac kb. 80%-át lefedő szeptemberi adatok alapján az előző hónaphoz képest 0,5 százalékponttal növekedve, a digitalizáltság aránya elérte 44%-ot, miközben az analóg előfizetői csoport 8 ezer háztartással csökkent 1,376 millióra. A digitális adásra előfizetők száma hónapról-hónapra folyamatosan nő. Míg áprilisban csupán 989 ezer ilyen előfizető volt az országban, addig az 1,083 milliós szeptemberi érték már 9,5%-kal magasabb.

A digitális előfizetői körön belül összesen 10 ezerrel emelkedett a kábel és IPTV előfizetők aránya, és 6 ezerrel a digitális műholdas műsorokra előfizetőké. Digitális kábel vagy IPTV-vel szeptemberben már 347 ezer háztartás rendelkezett, míg műholdas előfizetése 736 ezer háztartásnak volt.


Forrás: NHH

Amennyiben kizárólag a műholdas szolgáltatásokat vesszük számításba a 736 ezres előfizetői körben a piacvezető 53%-kal a DIGI, őt követi UPC, a sorban a harmadik a Magyar Telekom. A három legnagyobb előfizetéses műholdas szolgáltató együtt uralja a piac közel 95%-át.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók között - valamennyi szolgáltatást figyelembe véve - a UPC a piacvezető, de részesedése az egy hónappal korábbi 33,0 százalékról 32,5 százalékra csökkent. A második DIGI piaci része 23,9 százalékról 24,1 százalékra emelkedett, míg a harmadik Magyar Telekom (T-Home) 19,2 százalékról 19,8-ra növelte részesedését.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem