16 °C Budapest

Patyomkin-falvak szocpolból: tehetséges maffiózók, tehetetlen önkormányzatok

Pénzcentrum
2008. július 8. 14:30

Az utóbbi hónapok legképtelenebb lakásépítési kedvezménnyel való visszaélései Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történtek. A megélhetési célú gyermeknemzés vagy a szocpol elherdálása nem új keletű jelenség - az viszont, hogy társasházak épüljenek az igénylőktől maffiamódszerekkel kicsikart támogatásból, igen (Forrás: ingatlanmagazin.com).

A mostanában az újságok címoldalán szereplő, a szociális segélyek folyósítását közmunkához kötni kívánó Monokon egy "építési vállalkozó" négylakásos társasházakat húzott fel abból a pénzből, melyhez a csak papíron tulajdonos családok lakásépítési kedvezmény keretében jutottak. A félig kész épületek akár egy nap alatt visszabonthatóak lennének, hiszen nem tartalmaznak értékes építőanyagot, de még habarcsot sem. A műszaki ellenőrt pedig, aki nem akarta kiadni a szakvéleményt, életveszélyesen megfenyegették. Tiszalúcon szintén tucatnyi olyan fantomház található, melyeket vélhetően az állami támogatás kinyerésének céljából építettek fel.

Tovább a teljes cikkre...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04