36 °C Budapest

Megdőlt a rekord: itt a világ legdrágább háza!

Pénzcentrum
2008. május 23. 13:00

Anglia leggazdagabb embere az 57 éves acélmágnás egy újabb ingatlan-vásárlással hívta fel magára a figyelmet. Lakshmi Mittal a fejedelmi lakóhelyért 117 millió fontot (36,2 milliárd forintot) fizetett, amivel csak a "Milliárdosok utcájának" keresztelt soron lévő ingatlan lett legdrágább a világon.


Mittal-nak sikerült összekaparni a vételárat...
A londoni palota a 47 éves amerikai származású bankár, Noam Gottesmann tulajdonában volt. A ház Kensingtonban, az egyik legdrágább londoni kerületben található, az átadásra művészeti kollekcióval berendezve és antik bútorokkal felszerelve került sor. A négyzetméterár elképesztő, 86 ezer fontra (26,7 millió forintra) jön ki.


Lakshmi Mittal

Mittal költséges hobbija az ingatlanok vásárlása, négy évvel ezelőtt 67 millió fontért (20,8 milliárd forintért) vásárolt egy 12 hálószobás lakást, idén márciusban pedig 115 millió fontért (35,6 milliárd forintért) vett egy inatlant a szintén méregdrága St. James's Parkban.

A mágnás vagyonát 27,7 milliárd fontra (8600 milliárd forintra) becsülik, a legújabb házat 32 éves fiának Aditya-nak szánta.

A Forbes magazin által közreadott, a világ leggazdagabbjait rangsoroló listán Lakshmi Mittal az előkelő negyedik helyet foglalja el, így tehát van miből finanszíroznia költséges hobbiját. A magazin becslése alapján 45 milliárd dollárra tehető vagyona.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?