Újabb tamogatás a nyugdíjasoknak

Pénzcentrum
2006. április 21. 09:00

Ezentúl azok a nyugdíjasok is kaphatnak távfűtési támogatást, akik nem közvetlenül a szolgáltatónak fizetnek, hanem társasház vagy lakásszövetkezet útján egyenlítik ki a számlát - jelentette be Batiz András kormányszóvivő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az előzetes becslések szerint több tízezer idős embernek nyílik meg így a lehetősége a támogatás igénybevételére.

Batiz András elmondta azt is, hogy a távfűtési támogatás visszamenőleg jár, azaz, aki megfelel a feltételeknek, és május 31-ig bejelenti igényét az önkormányzat jegyzőjénél, 2005. október elsejétől megkapja a támogatást. Az igények összesítése után először 2006 júliusában érkezik a pénz egy összegben az idős emberekhez, majd november 30-ig havonta.

Batiz András emlékeztetett, hogy 2005 októberétől 2006 márciusáig havi kétezer forint, míg 2006 áprilisától szeptember végéig ezer forint a támogatás havonta, ami egy évben összesen 18 ezer forintot jelent.

Kiemelte, hogy 2005 októberétől mostanáig körülbelül 70 ezer, nehéz körülmények között élő nyugdíjasnak több mint 800 millió forintot utalt a nyugdíjfolyósító főigazgatósága.

A támogatás igénybevételének feltételei kapcsán a kormányszóvivő elmondta: ha a nyugdíjas egyedül él egy távfűtéses lakásban, akkor kérhet támogatást, ha előző havi bevétele nem éri el a nyugdíjminimum háromszorosát, azaz 75 300 forintot.

Ha többen élnek egy háztartásban, akkor az egy főre jutó bevétel nem érheti el a nyugdíjminimum kétszeresét, azaz 50 200 forintot
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?