Ebben a pesti iskolában tanulnak a keresztyén elit gyermekei: mérnökök, orvosok lesznek

Pénzcentrum2019. március 3. 17:42

Ezek a voltak 2019 9. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, illetve a képes ajánlókra.

Ebbe a pesti iskolába járatja gyerekeit a keresztyén elit: orvosok, mérnökök lesznek

Hiába születnek bele az internet világába a mai gyerekek, a kritikus gondolkodásra és forráskezelésre bizony őket is meg kell tanítania valakinek. "A diákok fejében ugyanis még nincs meg az a váz, amire ilyen közegben segítség nélkül tudnának támaszkodni. Ennek a kialakítása a tanárok múlhatatlan feladata" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Gadóné Kézdy Edit, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatója. A pedagógussal beszélgettünk az elit intézményi lét pozitív és negatív oldaláról; a diákokat nem egyszer betegségbe hajszoló, önmagukkal szembeni elvárásairól; a digitalizáció nehézségeiről; a magyar oktatási rendszer hiányosságairól, a be nem teljesült ígéreteiről, de pozitívumairól is.

Itt a lista: ezen a pár településen van értelme igényelni a falusi CSOK-ot

Múlt héten jelentette be a kormány, hogy hamarosan érkezik a falusi CSOK. A támogatás az 5000 fő alatti településeken lesz igényelhető, ahol a népesség 2003 óta az országos átlagot meghaladó mértékben csökkent. Korábban már összefoglaltuk, hogy mely településeken lesz igényelhető, a kérdés csak az, hogy van-e értelme ezen helyeken igénybe venni azt. Mi most összegyűjtöttük, hogy mely falvak azok, ahol hatása lehet a falusi CSOK-nak.

Fájni fog a tavasz azoknak, akik kertes házban laknak: jönnek a gigabírságok

Immár 12 megyében van érvényben tűzgyújtási tilalom Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy ezeken a helyeken senki nem gyújthat semmilyen indokkal tüzet. Aki mégis megteszi, és elkapják, nagyon durva, akár milliós bírságra is számíthat.

NAV-ellenőrök lepik el az országot: ezt ellenőrzik majd

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idei ellenőrzési terve, ez alapján kiemelten ellenőrzik az internetes kereskedelmet, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelmet, az alkalmazottak bejelentését, a vám- és jövedéki szabályok betartását és az online számlaadat-szolgáltatást

Sötét jövőkép: magyarok millióinak munkája szűnhet meg pár éven belül

Eddig még nem látott mértékű változás zajlik le hamarosan a munkaerőpiacon, amelyre az egyetemek egyáltalán nem készítik fel a jövő munkavállalóit - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Lukács Zsolt. A Telkes Consulting Kft. ügyvezetője úgy véli, hogy az egyetemi képzések világszinten elszakadtak a munkaerőpiaci követelményektől, de a magyar diákoknak számtalan egyéb tekintetben is lemaradásuk van. Ez hatalmas probléma, hiszen a technológiai fejlődés olyan szintű szociológiai változást okoz majd, amelyre a legkevésbé sem vagyunk felkészülve. A szakadék az egyetemi képzések és a munkaerőpiac között eközben egyre nő.

Ezt rontja el a legtöbb magyar: ilyen egyszerűen ürülhet ki a családi kassza

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az, hogy hogyan spórolhatunk a legtöbbet és milyen módon kezeljük a megtakarításainkat, sokszor bonyolult feladatnak bizonyul. Pont ezért készítettünk egy lépésről-lépésre útmutatót, amivel sikerre viheted rövid- és hosszú távú céljaid.

Szénné keresheted magad, ha kiadod a lakásod egyik szobáját: itt a matek

Amikor rákeresünk valamire a Google-ben, a keresőmotor már az első karakterek begépelése után megpróbálja kitalálni, hogy tulajdonképpen mire is vagyunk kíváncsiak, és javaslatokat mutat meg nekünk. Mivel folyamatosan változnak a kereséséi javaslatok, ugyanarra a kérdésre pár nappal később teljesen mást fogunk látni a keresőmező alatt. Ma annak jártunk utána, "mennyiért?" és rengeteg érdekes, sok embert izgató kérdésre találtuk meg a választ.

Több mint 1 millió magyar hitelét mondhatják fel: rezeg a léc, kilakoltatás várhat rájuk

A BISZ adatai szerint a tavalyi év végén 1,426 millió volt a mulasztásos hitelszerződések száma. Ez a szám, bár javuló tendenciát mutat, még mindig igencsak magas. Ráadásul sokan nincsenek tisztában vele, mi vár rájuk, ha nem fizetik tovább a törlesztőrészleteket. Előre szólunk, ilyen esetekben a végeredmény nem túl szép.

Online bevásárlás: mutatjuk, mi az, amit ne rendelj a Tescóból, Auchanból, CBA-ból

A Pénzcentrum legújabb tesztjében az online házhozszállítást próbáltuk ki: 5 különböző helyről rendeltük meg ugyanazokat a tételeket. Kíváncsiak voltunk a szolgáltatás színvonalára, a kiszállítás költségeire, ahogy arra is, vajon milyen minőségű árukat hoznak ki a futárok. Cikkünkből az is kiderül, mi az, amit nem érdemes rendeni, hanem mindig személyesen vedd meg a boltban.

Fix tranzitútvonalon viszik külföldre a magyar melósokat: luxusfizetés várja őket

Nem csak a kinti melósok élnek jól a külföldi munkájukból, hanem a hazai fuvarosok is: százával kínálják a kisbuszos ki, illetve hazautazásokat a magyar cégek. A kintiek azt mondják, ez kényelmesebb, mint vonatozni, vagy saját kocsival jöni, a vállalkozók pedig kihasználják a honvágyat. Piaca van a dolognak, hiszen több százezer magyar él, és dolgozik külföldön.

További érdekes írások:

Címkék:
hrcentrum, orvos, gyerek, iskola, penzcentrum, mérnök, elit, penzentrum.hu, kilakoltatás 2019,