3 °C Budapest
Június 26.

A magyar szabadság napja

A magyar szabadság napja egy mozgóünnep, amelyet június utolsó szombatján tartunk. A jeles nap Magyarország szuverenitásának 1991-es visszaszerzéséről szól, amikor a szovjetek végleg elhagyták hazánkat.

Június 26. névnap

János, Pál

Június 26. további jeles napjai

 Kábítószer-ellenes világnap
 A kínzás áldozatai támogatásának világnapja

Kapcsolódó cikkek

Ezért vagyunk összeszerelő nemzet: az EU-ban csak 2 olcsóbb munkaerő van a magyarnál
NapiCsárt | 2021. április 1. 16:48

Ezért vagyunk összeszerelő nemzet: az EU-ban csak 2 olcsóbb munkaerő van a magyarnál

Brutálisak a munkaerő árai közti különbségek az EU-n belül, és a tagországok közti szakadék látszólag évről-évre csak mélyül. Hazánkban és a keleti országokban a munkáltatónak töredékébe kerül a dolgozók egy munkaórája, az átváltva 10 366 forintos EU-s átlaghoz képest. Továbbra is Bulgária a sereghajtó, ahol egy átlagos munkaóra csupán 2 364 forintnak megfelelő euróval rövidíti meg a munkáltatókat. A magyarok pedig a korábbi évhez képest rontva, már a harmadik legolcsóbb munkaerőnek számítanak, a mindössze 3 600 forintnak megfelelő átlagos munkaóra költséggel.

Más idők járnak: lassan már csak így tudnak a cégek eredményesen toborozni
Pénzcentrum | 2021. április 1. 15:33

Más idők járnak: lassan már csak így tudnak a cégek eredményesen toborozni

Hazai HR és IT szakértői körben egyre gyakrabban merül fel az igény a szervezet által alkalmazott HR informatikai megoldások továbbfejlesztése, vagy új rendszer bevezetése iránt, de kevés olyan információforrás van, ami hiteles támpontot ad egy HR IT rendszer kiválasztásakor felmerülő kérdések megválaszolásához.

További jeles napok a hónapban

Vissza a naptár főoldalra