6 °C Budapest

Elindult a visszaszámlálás: 8 hét múlva rengeteg magyar számláját zárolhatják

2018. április 8. 17:35

Ezek voltak a 14. hét legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb pénzügyi hírei a Pénzcentrumon. A teljes hír elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Elindult a visszaszámlás: több tízezer magyar számláján zárolhatnak pénzt

Tömegek veszíthetik el béren kívüli juttatásaik egy részét, ha nincsenek résen a következő nyolc hétben. Május 31-én ugyanis zárolják a SZÉP-kártya egyenlegek azon részét, melyet még 2016-ban folyósított a munkáltató. Az így fennmaradó összegeket visszakapják a munkáltatók, ugyanakkor már megjelent az a határozattervezet, mely a jövőben büntetné is azokat, akik nem költik el időre SZÉP-kártyás juttatásaikat.

Ellepték az Aldit, Lidlt, Spart: nem eredeti Nespresso-kapszulákat teszteltünk

Az utóbbi időben nagyot nőtt hazánkban és a világon is a kapszulás kávék piaca, a legnépszerűbb márka kétségtelenül a Nespresso lett. Az elmúlt években már az összes nagyobb áruházban lehet kapni Nespresso-gépbe való kávét, de indokolja-e valami a közel háromszoros különbséget az olcsóbb és a drágább kapszulák között? Profi baristákkal teszteltünk le nyolc olyan kávékapszulát, melyek mind a legnépszerűbb kapszuláskávé-gyártó versenytársai szeretnének lenni. Mutatjuk, melyik a legfinomabb őrlemény, és azt is, hogy melyik áruház kapszulája volt a legolcsóbb.

Észak-Korea oldhatja meg Magyarország munkaerő-piaci gondjait?

Nem vetné el azt a lehetőséget Magyarországon Dr. Páldi Tamás, hogy az építőipari cégek munkaerőhiányát Távol-keletről érkező vendégmunkásokkal orvosoljuk. A TriGranit HR igazgatójával többek között a régiós országok építőiparának, illetve ingatlanpiacának munkaerő-piaci hasonlóságairól; valamint a munkaerő árának emelkedő trendjéről, és a folyamat piaci hatásairól beszélgettünk. Mivel a nemzetközi sajtó sokat foglalkozott azzal, pro és kontra érveket egyaránt felsorakoztatva, hogy Lengyelországban Észak-Koreából érkezett vendégmunkásokkal (is) enhyhíteni igyekeznek a versenypiaci szereplők a munkaerőpiacra nehezedő nyomást, így nem véletlen, hogy ez a téma is előkerült a beszélgetésben. Címválasztásunk erre a jelenségre utal. Interjú

Működik: így kaphatsz kőkemény kedvezményt a Media Marktban, Euronicsban

Kevesen tudják, de az elektronikai áruházakban a nagy akcióhullámokon kívül is van lehetőség kedvezményesen vásárolni. A bemutatott termékeket sokszor akár 10 százalékkal olcsóbban is meg lehet vásárolni, és ehhez legtöbbször csak annyi kell, hogy az ember rákérdezzen az alku lehetőségére. A fenti számokat próbavásárlásokkal is teszteltük, továbbá a kereskedőket is megkérdeztük azt illetően, hogy mik azok a tényezők, melyek döntenek egy-egy alkuról, van-e erre nézve bármilyen belső szabályzat.

Ennyit kaszálhatsz egy pesti Costa Coffeeban: még tapasztalat sem kell

Baristát, pultost keres a Costa Coffee a teréz körúti kávézójába. A havi nettó fizetés 160 ezer forint, ami cafeteriával is kiegészül. A pozíció nem igényel tapasztalatot, angolul azonban társalgási szinten tudni kell.

Itt a válasz az égető kérdésre: ezért nem rúgják ki a késős kollégáidat

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szinte minden munkahelyen vagy baráti társaságban van egy ember, aki állandóan elkésik mindenhonnan. Ha magadra ismertél, van egy jó hírünk, a késősök általában sikeresebbek és kreatívabbak, mint azok, akik mindig időben érkeznek.

Horrorsztori: kétgyermekes családapára maradt a félkész ház

Nincs könnyű helyzetben, aki most építkezésre adja a fejét. Az építőiparban óriási a szakemberhiány, hónapokat kell várni a mesteremberekre, és ha meg is indul a munka, adódhatnak nehézségek, amik miatt megrekednek a folyamatok, csúszik minden. Emellett gondot okozhat az is, hogy nagymértékben drágultak az építési anyagok, illetve egyre több pénzbe kerül a háttérszolgáltatások megfizetése is. A Pénzcentrum által megkérdezett szakértő szerint viszont könnyen változtatni lehetne a helyzeten.

Így vehetsz középkategóriás autót az eredeti ár harmadáért

Portfoliós kollégáink néhány héttel ezelőtt olyan autókat teszteltek, melyekből az alapváltozatú modellek is csak 8 millió forint felett érhetőek el, ami sok magyar számára túlságosan sok pénz egy autóért. Ugyanakkor kíváncsiak voltunk, hogy néhány év elteltével mennyit veszítenek ezek az autók az értékükből, hiszen elképzelhető, hogy egy néhány éves autó ára már a szélesebb tömegek számára is elérhető mértékűre csökken.

Azért ez erős: itt 4 ezer forintot kérnek egyetlen kilónyi kenyérért

Nem lehet okunk panaszra, ha a hazai kenyérárat a világ legdrágább városaiban jellemző árcédulákkal hasonlítjuk össze. Így van ez annak ellenére is, hogy a piaci szereplők idén tavasszal erőteljes drágulást jósolnak a pékáruknál.

Ezért bukták el magyarok tízezrei a diplomát: aggasztó a helyzet

Azon 34 évnél fiatalabb magyarok legnagyobb része, akik jártak felsőoktatási intézménybe, de nem szereztek diplomát, azért nem tették meg, mert túl nehéznek találták a tanulmányokat. Ez az indok ugyanakkor csak az esetek feléért felel, mutatjuk, mi történt a többiekkel.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem