15 °C Budapest

Újabb bank lépett a jegybanki bírság hatására

Pénzcentrum
2014. március 26. 16:42

A Citibank is lépett a jegybanki bírság miatt, két számlacsomag díjtételei is ingyenesek lettek. A dolog érdekessége, hogy csak a régi ügyfelek kapták meg a kedvezményeket.

A Citibank valószínűleg a jegybanki bírság hatására csökkentette bankszámlavezetési díjait. A Top és a CitiComfort csomag csökkentett költségeit csak a 2013. előtt erzekre a csomagokra szerződő ügyfeleinek biztosítja a bank.

A Top díjcsomag esetén az összes belföldi készpénzfelvétel saját és idegen ATM-ből is korlátlanul díjmentes lesz ezentúl. Továbbá nem kell fizetni ezt a csomagot használó ügyfeleknek az átutalásokért (egyszeri forint és devizás; rendszeres forint), illetve a csoportos beszedési megbízások teljesítése is ingyenessé vált.

A másik érintett csomagdíj a CitiComfort névre hallgat. Itt a kedvezmények köre nem annyira kiterjedt, mint a másiknál, azonban az első két ATM-es készpénzfelvétel ingyenes lett, és a bankon belüli deviza átutalás vált díjmentessé. A további részletek a számlacsomagokkal kapcsolatban a bank kondíciós listájában olvashatóak.

Egyébként a jegybank március közepén szabta ki a példa nélküli, 1,2 milliárd forintos bírságot a magyar bankszektorra. Továbbá kötelezte a bankokat arra, hogy a jogosulatlanul levont díjakat fizessék vissza az ügyfeleknek, ami a becslések szerint mintegy 10 milliárd forintot tesz ki.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06