27 °C Budapest

Mennyi a nyugdíja Trokán Péternek, a Szomszédok sztárjának? Hol bujkálnak a cselédtartók? Heti hírösszefoglaló

2011. június 19. 13:57

A napokban indult nyári szünet jegyében telt az elmúlt hét a Pénzcentrum.hu-nál: megmutattuk, melyek a legjobb és legrosszabb magyar strandok, beszámoltunk arról, hogy a vendéglátóiparban van a legtöbb szezonális munkalehetőség, bebizonyítottuk, hogy 15 perccel lassabban ér az InterCity Budapestről Miskolcra, mint 20 évvel ezelőtt. A számok azt mutatják, hogy a töredéke folyt be a várt különadónak, a KRESZ viszont biztosan változik júliustól. De mennyi a nyugdíja Trokán Péternek, a Szomszédok egykori sztárjának? - a Pénzcentrum.hu hírösszefoglalója, június második hetében.


Így változik a KRESZ júliustól - KATTINTS!

Júliustól akár 300 ezer forint bírságot is kiszabhatnak gyorshajtásért, ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a piroson áthajtásért az autósokra. A rendőrök fokozottan figyelik a gyalogosokat is.

Ezek a legjobb balatoni strandok 2011-ben - KATTINTS IDE a listához!
Péntek délután adták át a legjobb balatoni strandok minősítésére szolgáló Kék Hullám Zászlókat. Az elismerésben idén 29 balatoni strand részesült - itt a lista!

Itt vannak a legrosszabb magyar strandok - KATTINTS!

A rosszabb vízminőségű fürdőhelyek többsége a Tiszánál van. Az összes szabadvízi strand közül jelenleg 19 nem üzemel, egy helyen, a fővárosi Omszki-tónál pedig tilos a fürdőzés.

15 perccel lassabb az InterCity, mint 20 éve - Vissza a jövőbe? - KATTINTS!

Húsz éve indultak az első magyar InterCity vonatok: a városok közötti expressz szerelvények elsőként Miskolc és Budapest között közlekedtek. Húsz évvel ezelőtt 1 óra 47 perc alatt tették meg ezt a távolságot, 2011-ben ugyanez az út 2 óra 1 perc.

Eltűntek a különadós milliárdok: szabotálják a bevallást- KATTINTS!

A számok azt mutatják, hogy a töredékrésze folyt be a várt különadónak. Az arra kötelezettek 40 százaléka nem nyújtotta be az adóhatóságnak a 98 százalékos különadóra vonatkozó bevallását - derül ki a Pénzcentrum.hu érdeklődésére készített összesítésből.

Hol bujkálnak a "cselédtartók"? - Havi 1000 forintot is sokallnak - KATTINTS!

Hét hónap alatt jelentéktelen bevétel, mindössze 2,1 millió forint folyt be a költségvetésbe a háztartási alkalmazottak utáni regisztrációs díjból. Az adóhatóság ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy százezer forint bírságot kockáztat, aki feketén foglalkoztat kisegítőket a háztartási munkákban. Az adómentes jövedelemszerzési forma a vagyoneltüntetéshez is eszköz lehet.

Ennyi a nyugdíja Trokán Péternek, a Szomszédok sztárjának - KATTINTS!
Nyugdíjáról vallott Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész: a Szomszédok egykori sztárja -saját bevallása szerint- nyugodtan néz a jövőbe.

Csökken a cukor ára, érdemes kivárni - KATTINTS!

Főhet a fejük azoknak, akik a megállíthatatlannak tűnő cukordrágulástól megijedve alaposan bespájzoltak az akkor még meglehetősen drága édesítőszerből. A cukor ára ugyanis az elmúlt hetekben lassan, de biztosan csökkent. Az áresés a következő hetekben gyorsulhat, így a pálinka- és lekvárfőzőknek érdemes kivárniuk.

Mikor indulnak a nyári leárazások? - KATTINTS!

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy értesült, hogy már a következő hétvégén beindulhatnak a nyár eleji leárazások. A nagyobb arányú kedvezményekre és a szélesebb körű leértékelésekre érdemes még 1-2 hetet várni.

KATTINTS! Milliárdokért szippantja fel a lakásokat az állam

Az árfolyamrögzítési kérelmeket a legkorábban késő nyártól fogadhatják a finanszírozók, köztük a pénzügyi vállalkozások, s legkésőbb október 1-jétől a Nemzeti Eszközkezelő is működni fog, az ehhez szükséges törvényi rendelkezések várhatóan július közepéig megszületnek. A hitelezés bővülése a növekedési cél elérésének is fontos feltétele, ezen a kormány folyamatosan dolgozik - nyilatkozta Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára.

Ebben az iparban van most a legtöbb munkalehetőség - KATT!

A magyar munkaadók óvatosak a következő negyedévi létszámnövelést illetően, derül ki egy a nemrégiben közzétett munkaerő-piaci elemzésből. A 751 megkérdezett munkáltató közül 11 százalék bővítené alkalmazottai létszámát, 10 százalék pedig leépítésre készül. Négy munkaadó közül három nem tervez változást.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?