23 °C Budapest

Finito? Bukik az olasz pénzintézet, mi lesz a magas kamatokkal?

Pénzcentrum
2011. január 17. 09:32

Négy hazai befektető csoport érdeklődik az olasz Banco Popolare magyarországi leánybankja iránt, a pénzintézet ugyanis hamarosan tulajdonost válthat - tudta meg a Napi Gazdaság. Ugyanakkor kérdés, hogy mi lesz a bank ügyfeleivel és a pénzintézet magas kamatot ígérő betétkonstrukcióival.

A napilap információi szerint a West LB utódjának számító, ma már Gránit Bank néven működő Milton Bankot tavaly Demján Sándornak eladó Wallis-csoport is az érdeklődők között található. A Napi Gazdaság emlékeztet: a Banco Popolare eladásának híre már egy évvel ezelőtt felröppent.

Ma mindössze tíz (hét budapesti és három vidéki) fiókkal rendelkezik a távol-keleti tulajdonú IC bank megvételével négy éve a hazai piacra lépő Banco Popolare, és a Napi által idézett piaci hírek szerint már a bankadó előtt is komoly havi veszteségekkel küzdött. A magyar mellett a horvát leánybank értékesítését is tervbe vette az egyébként harmadik legnagyobb olasz bankcsoport.

Érdekes, hogy a Bank "Viva Italia" elnevezésű betétkonstrukciója az egyik legmagasabb kamatot ígéri a magyar piacon. A 9,50%-os éves kamatlábat két hónapos futamidőre nyújtja a pénzintézet. A lekötési idő teljes hossza alatt a betét kamata fix, a kamatfizetés a lekötési idő végén egy összegben történik. A betét lekötése nem megújuló. A betétlekötés egyszeri díja 0,75 %, mely a lekötendő összeg után kerül felszámításra, melynek megfizetése a lekötési megbízás megadásakor, annak teljesítése előtt esedékes.

Az, hogy mi lesz a magas kamatot igérő betétkonstrukcióval és a pénzintézet meglévő ügyfeleivel, a tulajdonos váltásnak köszönhetően, arról egyelőre nincs információ.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?