12 °C Budapest

Finito? Bukik az olasz pénzintézet, mi lesz a magas kamatokkal?

Pénzcentrum
2011. január 17. 09:32

Négy hazai befektető csoport érdeklődik az olasz Banco Popolare magyarországi leánybankja iránt, a pénzintézet ugyanis hamarosan tulajdonost válthat - tudta meg a Napi Gazdaság. Ugyanakkor kérdés, hogy mi lesz a bank ügyfeleivel és a pénzintézet magas kamatot ígérő betétkonstrukcióival.

A napilap információi szerint a West LB utódjának számító, ma már Gránit Bank néven működő Milton Bankot tavaly Demján Sándornak eladó Wallis-csoport is az érdeklődők között található. A Napi Gazdaság emlékeztet: a Banco Popolare eladásának híre már egy évvel ezelőtt felröppent.

Ma mindössze tíz (hét budapesti és három vidéki) fiókkal rendelkezik a távol-keleti tulajdonú IC bank megvételével négy éve a hazai piacra lépő Banco Popolare, és a Napi által idézett piaci hírek szerint már a bankadó előtt is komoly havi veszteségekkel küzdött. A magyar mellett a horvát leánybank értékesítését is tervbe vette az egyébként harmadik legnagyobb olasz bankcsoport.

Érdekes, hogy a Bank "Viva Italia" elnevezésű betétkonstrukciója az egyik legmagasabb kamatot ígéri a magyar piacon. A 9,50%-os éves kamatlábat két hónapos futamidőre nyújtja a pénzintézet. A lekötési idő teljes hossza alatt a betét kamata fix, a kamatfizetés a lekötési idő végén egy összegben történik. A betét lekötése nem megújuló. A betétlekötés egyszeri díja 0,75 %, mely a lekötendő összeg után kerül felszámításra, melynek megfizetése a lekötési megbízás megadásakor, annak teljesítése előtt esedékes.

Az, hogy mi lesz a magas kamatot igérő betétkonstrukcióval és a pénzintézet meglévő ügyfeleivel, a tulajdonos váltásnak köszönhetően, arról egyelőre nincs információ.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?