2 °C Budapest

Hajráznak a garantált alapok?

Pénzcentrum
2006. december 12. 09:45

Az őszi jegyzési adatok nem voltak túl bíztatóak, ennek ellenére az év végi hajrá még tartogathat meglepetéseket. Ezen a héten még hat garantált alapot kínálnak különböző bankoknál - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az utóbbi évek egyik sikertemékének a kisbefektetők körében a garantált alapok bizonyultak, ezért ezekből a legtöbb nagyobb befektetési alapkezelő igyekszik még az év vége előtt létrehozni. Az MKB-nál a Tricollis ma jegyezhető utoljára, a CIB Trendkövető, a K&H Visszapillantó és a K&H Euró Fix Plusz december 15-ig, az Erste és a Magyar Posta alapjai pedig december 18-ig kaphatóak. A Budapest Bank Világválogatott 3 befektetési jegyeit a későn ébredők még december 29-ig jegyezhetik. Jogilag mást takar, de működésében a garantált alapokhoz rendkívül hasonló kötvényt kínál december 15-ig a Takarékbank és december 14-ig a Citibank.

Az augusztusi kamatadó miatti hajrá után a hazai befektetői alapok utáni érdeklődés szeptemberben stagnált, majd októberben és novemberben inkább csökkent, ennek megfelelő folyamat volt tapasztalható az alapok tőkéjének változásában is. Így tehát az akkoriban induló alapok szerény eredményeket értek el, a Budapest Világválogatott 2 mintegy 374 millió forint, az OTP Linea II. 820 millió forint, az OTP Quality Plusz II. pedig 256 millió forint körüli összeget tudott összegyűjteni. A K&H Fix Plusz 15. 2,1 milliárd forintot gyűjtött, ami az előzőekhez képest kedvezőnek tűnik, azonban a Fix-Plusz sorozaton belül a legalacsonyabb.

Több bizakodásra ad okot, hogy november 6. és december 8. között a HVB Bank és a Pioneer Alapkezelő közös alapjába, a HVB Hozamhajrá 2-be már 2,9 milliárd forintot fektettek a befektetők, bár hozzá kell tenni, hogy ebben az időszakban járt le az alapkezelő egy korábbi alapja. Fellendíthetik a megtakarítási kedvet az év végi vásárlási lázból fennmaradó összegek, prémiumok, 13. havi fizetések.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?