Hajráznak a garantált alapok?

Pénzcentrum
2006. december 12. 09:45

Az őszi jegyzési adatok nem voltak túl bíztatóak, ennek ellenére az év végi hajrá még tartogathat meglepetéseket. Ezen a héten még hat garantált alapot kínálnak különböző bankoknál - írja a Napi Gazdaság.

Az utóbbi évek egyik sikertemékének a kisbefektetők körében a garantált alapok bizonyultak, ezért ezekből a legtöbb nagyobb befektetési alapkezelő igyekszik még az év vége előtt létrehozni. Az MKB-nál a Tricollis ma jegyezhető utoljára, a CIB Trendkövető, a K&H Visszapillantó és a K&H Euró Fix Plusz december 15-ig, az Erste és a Magyar Posta alapjai pedig december 18-ig kaphatóak. A Budapest Bank Világválogatott 3 befektetési jegyeit a későn ébredők még december 29-ig jegyezhetik. Jogilag mást takar, de működésében a garantált alapokhoz rendkívül hasonló kötvényt kínál december 15-ig a Takarékbank és december 14-ig a Citibank.

Az augusztusi kamatadó miatti hajrá után a hazai befektetői alapok utáni érdeklődés szeptemberben stagnált, majd októberben és novemberben inkább csökkent, ennek megfelelő folyamat volt tapasztalható az alapok tőkéjének változásában is. Így tehát az akkoriban induló alapok szerény eredményeket értek el, a Budapest Világválogatott 2 mintegy 374 millió forint, az OTP Linea II. 820 millió forint, az OTP Quality Plusz II. pedig 256 millió forint körüli összeget tudott összegyűjteni. A K&H Fix Plusz 15. 2,1 milliárd forintot gyűjtött, ami az előzőekhez képest kedvezőnek tűnik, azonban a Fix-Plusz sorozaton belül a legalacsonyabb.

Több bizakodásra ad okot, hogy november 6. és december 8. között a HVB Bank és a Pioneer Alapkezelő közös alapjába, a HVB Hozamhajrá 2-be már 2,9 milliárd forintot fektettek a befektetők, bár hozzá kell tenni, hogy ebben az időszakban járt le az alapkezelő egy korábbi alapja. Fellendíthetik a megtakarítási kedvet az év végi vásárlási lázból fennmaradó összegek, prémiumok, 13. havi fizetések.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2023. május 30. 17:59
Születésnapi gondolatok a magazin szerkesztőitől. Az elmúlt egy évben tíz írás készült, ebből hat a...
Holdblog  |  2023. május 30. 16:54
A vállalatoknak és az országoknak akkor sem szabad túlköltekezni, ha épp profitot termelnek hangzott...
MEDIA1  |  2023. május 30. 16:50
A Nemzeti Filmintézet (NFI) három alkalommal is visszautasította Buda Flóra Anna 27 című animációs f...
Kiszámoló  |  2023. május 30. 10:05
Hitelügyintézős Gáborunk ígéretéhez híven folytatja az előző írását, most a vállalkozói hitelek bírá...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?