Új Raiffeisen alap csúcsárfolyam garanciával

Pénzcentrum
2006. szeptember 13. 12:11

Új befektetési alappal jelentkezik a Raiffeisen Alapkezelő hazai ügyfelei számára. Az új konstrukció a tőkegarancia mellé ún. 80%-os csúcsárfolyam-garanciát is kínál. A Raiffeisen-TopSelection-Garantált-Befektetési Alap a Raiffeisen Capital Management terméke, és egy garantált alapok alapja konstrukció, mely UCITS 3 konform is. A kockázatos portfólió: 5 Raiffeisen alap A

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Új befektetési alappal jelentkezik a Raiffeisen Alapkezelő hazai ügyfelei számára. Az új konstrukció a tőkegarancia mellé ún. 80%-os csúcsárfolyam-garanciát is kínál. A Raiffeisen-TopSelection-Garantált-Befektetési Alap a Raiffeisen Capital Management terméke, és egy garantált alapok alapja konstrukció, mely UCITS 3 konform is.

A kockázatos portfólió: 5 Raiffeisen alap

A TopSelection-Garantált-Befektetési Alap egy kötvény- és részvényalapokból álló alapkonstrukció. Földrajzilag a kelet-európai és ázsiai térségekre koncentrál. Az alap portfóliójának kockázatos részét másik öt Raiffeisen alap alkotja:
- Raiffeisen-Kelet-Európa-Részvény Alap
- Raiffeisen-Eurázsia-Részvény Alap
- Raiffeisen-Csandes-Óceáni-Részvény Alap
- Raiffeisen-Feltörekvő-Piacok-Részvény Alap
- Raiffeisen-Feltörekvő-Piacok- Kötvény Alap

Az öt alap a futmaidő kezdetén egységesen 20%-os súllyal kerül a kosárba. A piaci helyzet függvényében ez változhat, de egyik alap részaránya sem haladhatja meg a 30%-ot.

Az alap indulásakor a kockázatos eszközök aránya 25%, mely a futamidő további részében szabadon változhat.

Tőke- és csúcsárfolyam garancia

Az alap jegyei 100%-os tőkegaranciával vásárolhatók. A jegyenként 100 eurót a futamidő végén (2013. 11. 06.) garantáltan visszafizetik. 125 eurónál magasabb számított érték esetén a csúcsárfolyam-garancia lép életbe, ettől kezdve a futamidő végén az eredeti 100 eurónál garantáltan magasabb a kifizetés.

A jegyzési időszak szeptember 18-tól november 3-ig tart. Szeptember 18-tól október 6-ig tartó időszakban 3% felár (egyfajta "front fee") kerül alkalmazásra, október 9-től november 3-ig 4% (104 euróért 100 euró értékű jegyet kap a befektető).

Az RCM kb. 300 millió befektetést vár az alapba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20