1 °C Budapest

Budapest Dupla Trend Alap: 3,2 milliárd forint, 120%-os részesedési mutató

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 10:59

Sikeresen zárult a Budapest Alapkezelő legújabb garantált alapjának jegyzése: a Budapest Dupla Trend Alapban a jegyzési időszak során összesen 3,2 milliárd forint gyűlt össze. A kedvező piaci környezetnek köszönhetően a Budapest Alapkezelő az alapot a maximális, 120%-os részesedési mutatóval indítja útjára, azaz a futamidő végén a befektetők az alap portfoliójában szereplő tőkepiaci eszközök hozamának 120%-át kapják meg. Az alap futamideje 2006. szeptember 31-től 2009. szeptember 31-ig tart.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Budapest Dupla Trend Alap előnye abban rejlik, hogy kedvezőtlen piaci folyamatok esetén is fizet hozamot a befektetőknek, amennyiben a portfoliójában szereplő indexek többségének mozgása hasonló trendet tükröz, azaz a futamidő alatt legalább 4 százalékot emelkedik, vagy ugyanennyit csökken. A Budapest Dupla Trend Alap további előnye, hogy - visszaváltásának időpontjától függetlenül - az ügyfelek megtakarításait nem terheli a szeptember 1-jétől érvényes kamatadófizetési-kötelezettség.

A Budapest Alapkezelő Budapest Dupla Trend Alapjának portfoliójában 7 tőkepiaci eszköz szerepel egyenlő súllyal: a hozam mértékét az árupiacok (olaj, réz, nikkel), az eurozóna ingatlanpiaca (EPRA Eurozone Index), valamint az európai, amerikai és távol-keleti részvénypiacok (S&P 500, DJ Euro Stoxx 50, Nikkei 225 indexek) működése határozza meg. Az alapban elhelyezett tőke visszafizetését az alap befektetési politikája szavatolja.

A Budapest Alapkezelő 100 ezer ügyfelének 300 milliárd forintot meghaladó vagyonát kezeli. Az Alapkezelő az elmúlt fél évben 5 új garantált alapot vezetett be a hazai piacra, s ezekben a jegyzési időszak során összesen közel 20 milliárd forint gyűlt össze. E népszerű megtakarítási termékei révén az Alapkezelő vagyona az idei év első felében 308,2 milliárd forintra növekedett, ami 14%-os bővülést mutat a tavalyi 270,1 milliárd forinthoz képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?