Itt a vége, kiszáll a Barátok közt szárja: ma lesz utoljára képernyőn

Itt a vége, kiszáll a Barátok közt szárja: ma lesz utoljára képernyőn

2019. október 25. 08:30

Ma lesz utoljára képernyőn a Barátok köztben Szőke Zoltán. A Berényi Miklóst alakító színész pár hónapja jelentette be, hogy kiszáll a sorozatból. Állítólag a karakter nem hal meg, csak börtönbe kerül - így nem kizárt egy későbbi visszatérés.

A péntek esti Barátok közt lesz az utolsó, amelyben még Berényi Miklós is látható lesz, a karakter ezután eltűnik a sorozatból. A főgonoszt játszó Szőke Zoltán hónapokkal korábban döntött úgy, hogy 21 év után kiszáll a Barátok köztből. Hogy mi módon, akkor még nem volt tudható, de a bulvárlap most azt írja: Berényi Miki stílusosan, a rácsok mögül köszön el a nézőktől - írja a Blikk.

A lap szerint Berényi “messze a Mátyás király tértől, a rácsok mögött tengeti tovább az életét, ahol bizonyos - egyelőre még titokban tartott - ok miatt nem látogathatják a szerettei". Szőke Zoltán azt szerette volna, ha Berényi Miklós megjavul, és a jövőben jobban hasonlít hozzá a karakter, de erre a produkció nem volt nyitott.

Ám meghagytak egy kis mozgásteret, Berényi Mikós ugyanis nem hal meg

- mondta a lapnak egy stábtag. Azt is hozzátette: "kiindulva az eddig történtekből, vele bármi történik, legyen az robbantás, lövés vagy rákos megbetegedés, azt túléli. Így legalább nyitva marad egy kiskapu, ha a produkció vissza akarja hozni".

A sorozat sajtófőnöke, Szabó Péter arról beszélt, huszonegy év nagy idő,

megértjük Szőke Zoltán döntését. Azt azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Barátok közt eddig sem Berényi Miklósról szólt, hanem a Mátyás király tér lakóinak életéről". Szerinte “azzal, hogy Miklós eltűnik, a sorozat nem ér véget. Régi és új szereplők is érkeznek, továbbra is rengeteg dráma és izgalom várható, szóval igaz a mondás, hogy nálunk tényleg bármi megtörténhet.

A Blikk megjegyzi, hogy Szőke távozásával ötre csökken azoknak a száma, akik az első pillanattól a sorozat szereplői: Varga Izabella, Várkonyi András, Tihanyi-Tóth Csaba, Rékasi Károly és Ábrahám Edit maradtak a műsorban.

Régóta tudni, hogy lelép

Még a nyár elején érkezett a hír, hogy végleg kiszáll a sorozatból a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán. A színész ősszel már vélhetően nem is lesz látható a képernyőn.

Állítólag azért döntött így, mert nem tudott azonosulni a gátlástalan vállalkozó figurájával. Szőke már tavaly utalt arra, hogy ha a forgatókönyvírók nem változtatnak a történeten, fel fog mondani, az utóbbi években ugyanis a spiritualitás felé fordult, és ez kizárja, hogy agresszív üzletembert játsszon.

Berényi Miklós karaktere a sorozat indulásakor, 1998 októberében tűnt fel először, és azt már tudni lehet, hogy a karakter távozását egy hetekig tartó történetszállal fogják felvezetni, de nem fogják megölni.

Jó szívvel gondolok majd vissza erre a több mint két évtizedre, de a huszonegy év az huszonegy év, és ennyi éppen elég volt

- így búcsúzott a kollégáitól a nyári stábbulin a színész.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 22. szerda
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?