35 °C Budapest
Csúnyán beégett Alekosz: ezt tényleg komolyan gondolta?

Csúnyán beégett Alekosz: ezt tényleg komolyan gondolta?

2016. április 26. 15:54

Olyat produkált tegnap este az Édes élet c. műsorban Nagy Alekosz, amitől leesett az állunk. Neked tényleg van erre minden nap egy szabad órád?

Habár a TV2 tulajdonosváltása körüli hercehurca, vagy a csatorna vezető arcainak elbocsájtása is bőven elegendő muníciót szolgáltatnak egy baráti sörözéshez, amit az Édes élet c. műsor sztárjai művelnek nap, mint nap a képernyőn, sokaknál talán még inkább kiverik a biztosítékot. Íme, néhány a tegnapi adás - nagy valószínűséggel megrendezett/megrendelt, pénzügyek és aktuálpolitika tekintetében is fontos - eseményei közül:

  • Berki Krisztián sokmilliós perzsaszőnyeggel lepte meg autóját!
  • Nagy Alekosz szerint Bécs Németországban van, mivel ott németül beszélnek.
  • Nagy Alekosz nem hallott még a schengeni egyezmény Magyarország és Ausztria közötti végrehajtási gyakorlatáról. Vélehetően ezért is bízik benne, hogy csak "ebédelni" mentek a határőrök.
  • Nagy Alekosznak újdonság, hogy Ausztria hivatalos fizetőeszköze 2002 óta az euró, nem pedig az osztrák schilling.

Nos, ha valakinek ehhez van kedve, szíve joga. A Pénzcentrum mégis inkább azt tanácsolja, hogy Berki, Alekosz és a többiek napi egy órás ámokfutása helyett inkább menjünk el sétálni, főzzünk egy finom vacsorát, olvassunk esti mesét a gyerkőcöknek, vagy

vegyünk elő egy kockásfüzetet és nézzük meg, hol tudunk többet-kevesebbet megmegspórolni a családi költségvetésen.

A Pénzcentrum ehhez ad most néhány tippet!

Kockás füzet - családi költségvetés

Habár már bő 3 hónap eltelt az évből, még mindig érdemes családi költségvetést készíteni az idei évre. Vegyünk egy kockás papírt, vagy egy excel-táblát, mérjük fel, mennyi bevételünk és mennyi kiadásunk lehet az év hátralevő részében. Gondoljuk át, mikor várható nagyobb kiadás (valószínűleg ez a nyaralás, illetve a karácsony lesz). Vezessük rendszeresen, havonta kiadásainkat, így észrevehetjük, hol "szökik a pénz" - és ne felejtsünk el spórolni a váratlan kiadásokra sem!

Bankolás - időnként megéri váltani

Egy óra elég arra, hogy átnézzük banki költségeinket, és - ha szükségesnek érezzük - keressünk olcsóbb számlacsomagot, bankkártyát. Akár több ezer forintot is spórolhatunk ezzel havonta. Figyeljünk arra, mennyi a számlavezetés, a netbank, a call center, vagy az sms-értesítő díja, de akár a bankunktól postai úton érkező rendszeres számlaértesítőket is lemondhatjuk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Telefon, kábeltévé - elő a számlákkal!

Nézzük át kábeltévé, internet számláinkat: könnyen lehet, hogy túl sokat fizetünk ezekért a szolgáltatásokért. Ha nem köt minket a hűségidő, ne féljünk a szolgáltatóváltástól, hiszen jó eséllyel találunk a piacon havi 1-2 ezer forinttal olcsóbb csomagot is, akár gyorsabb nettel, vagy több HD-csatornával. Azt is érdemes átgondolni, szükségünk van-e 50-60 csatornára.

Biztosítás - ezen is spórolhatsz

Időről-időre érdemes a biztosításokkal is foglalkozni. Könnyen lehet, hogy - például az online kalkulátorok segítségével - jóval kedvezőbb árú lakásbiztosítást, életbiztosítást is találhatunk a jelenleginél. Apropó, lakásbiztosítás, aminek épp most van itt a szezonja: ha az ingóságok értékét érintő változás történik, például egy nagyobb értékű vagyontárggyal gazdagodik a tulajdonos, vagy - az ingatlant illetően - bővítést végzett, akkor a biztosítási védelem mindenképpen felülvizsgálatra szorul.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?