30 °C Budapest

Magyar celeb a tízmilliárdos számlabotrányban? Amit eddig tudni lehet

Pénzcentrum
2010. október 9. 14:02

Lapinformációk szerint Növényi Norbert a zöldség-gyümölcs bizniszben spórolt össze magának közel félmilliárdot hamis számlákkal. A sportoló-színésznek már a bankszámláját is zárolták a 420 milliós adócsalás miatt. A házkutatás során pedig készpénzét is lefoglalták.

Közel 15 milliárd(!) forintos számlagyáros adócsalás kapcsán került a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) látókörébe Növényi Norbert. Az olimpiai birkózót még a múlt héten hallgatták ki a nyomozók, de akkor el is engedték. A Blikk akkori értesülései szerint egy export-import zöldségekkel foglalkozó cégnél kezdtek el vizsgálódni az adónyomozók, és ennek kapcsán jutottak el Növényi Norberthez.

A pénzügyőrök gyanúja szerint a gyanúsítottak 2009 januárja óta nem fizették be az áfa egy bizonyos részét, a szálak elvezethetnek más európai uniós országba, ahová a cégek zöldséget és gyümölcsöt vittek ki. Azt azonban akkor még nem lehetett tudni, hogy Növényinek milyen szerepe volt a csalásban.


A Napi Ász szerint a bűntetőeljárás egy magyarországi forgalmazó ellen indult, aki 15 milliárd forintnál is több értékben fogadott be hamis számlákat. A fiktív papírokat a VPOP által csak "számlagyárként" megnevező körtől kapta, és ugyanezen számlagyárosok "dolgoztak" Növényinek is, aki így 420 milliónyi áfa megfizetése alól vonta ki magát...

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábban Növényi Norbert annyit mondott munkájáról, hogy termelőkkel tartja a kapcsolatot, és az áruk eladásának levezénylésében segít. A celeb valóban ért a zöldség-gyümölcs export-importhoz, hiszen annak idején agrármérnöki diplomát is szerzett.

Az ügyben egyébként 18 embert hallgattak ki, tizenkettőjüket őrizetbe is vette a rendőrség, három főnek pedig házi őrizetét rendelte el a bíróság.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?