0 °C Budapest
Itt van Gulyás Gergely bejelentése: fontos változás jöhet a védettségi igazolványoknál

Itt van Gulyás Gergely bejelentése: fontos változás jöhet a védettségi igazolványoknál

2021. december 2. 12:28

A megszokott délelőtti időpont helyett ma délben tartott kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ennek keretében elhangzott, hogy a kormány járványügyekkel foglalkozott az elmúlt üléseken. A miniszter bejelentette: a kormány célja, hogy a védettségi igazolvány érvényességét a harmadik oltás felvételéhez kössék.

Gulyás Gergely ismertette a mai napi járványadatokat. Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy még nem járnak a kórházi kapacitások végén. Azt is kiemelte, hogy a harmadik oltások beadása is jól halad. Felhívta a figyelmet, hogy a harmadik oltás kulcsfontosságú: 4-5-6 hónap elteltével ugyanis csökken az oltóanyag nyújtotta védelem mértéke. 

Gulyás Gergely ismertette, hogy megkérték az operatív törzset, hogy dolgozzák ki, mikortól kössék a védettségi igazolványok érvényességét a harmadik oltáshoz. A kormány célja, hogy ez mielőbb bevezetésre kerüljön, a részleteket később fogják közölni.

A Pfizer vakcinákból érkeznek az 5-11 évesek oltásához, 200 millió adag. Az operatív törzs a következő napokban dolgozza ki, milyen formában fog zajlani a gyermekek oltása. Gulyás Gergely jelezte, hogy minden oltóanyagból bőséges mennyiség áll rendelkezésre, kivéve a Szputnyikot, amely kifogyott. Az oltási akcióhetet még egy héttel meghosszabbították, és dolgoznak azon is, hogy mindenkinek legyen lehetősége a lakóhelyéhez legközelebb felvenni az oltást. 

Gulyás Gergely a sajtó kérdésére elmondta, hogy a múlt héten naponta több mint 100 ezer oltást adtak be az oltási akcióhéten, ezen a héten feleannyi. A második oltások tömeges beadására május-június során került sor, ezért most kerülhet sor a 6 hónap leteltével az emlékeztető harmadik oltásra. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kormányinfo még zajlik, cikkünk folyamatosan frissül.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?