Budapest, 2021. november 14.Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.MTI/Koszticsák Szilárd

Riadót fújt Orbán Viktor: a neheze még csak most jön a negyedik hullámnak

2021. november 19. 08:07

A miniszterelnök az oltások véderejéről és a gyermekek oltásáról is beszélt a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában.

Az összes virológus azt mondja, hogy nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze most következik. Akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak – árulte el a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. 

A második oltás után négy hónappal az oltás védereje gyengül, ezért szükséges a harmadik oltás. A harmadik oltás utáni védettségi szint ugyanis a szakértők szerint jóval magasabb, mint a második oltás utáni. A miniszterelnök az oltáselleneseket sem szeretné "ekézni", mert úgy gondolja, mindenkinek jogában áll a saját szabadsága jegyében dönteni a saját életéről, de most nem tud mást mondani, minthogy a baj oka, hogy nincs mindenki beoltva.

Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltatja magát

– mondta a Orbán Viktor, kiegészítve azzal, hogy csak a belátás segít, nem lehet rendőrökkel kísérni az embereket oltásra.

"Tízmilliónyi oltásunk van, nemcsak harmadszor, negyedszer is beolthatunk mindenkit. Az orvosok és az ápolók, ha kell az életüket adják, éjjel-nappal oltanak. Az oltás jól megvan szervezve, gyógyszereink vannak. A második és harmadik hullám megterhelő volt. Van egy dossziénk, tudjuk, hogy melyik nap mit kell tennünk, van tapasztalatunk. A kérdés, hogy mennyi szakorvos van; bevezettük újra a felmondási tilalmat" – mondta a miniszterelnök.

Tudjuk, hol vannak a szakorvosok, honnan kell őket vezényelni. A kiskunhalasi járványkórházra ha szükség lesz, akkor újra beindítják. Ez kiemelt kórház lesz, akkor, ha nagyobb baj történik

- folytatta a miniszterelnök. A rendvédelemnél és az egészségügyben felmondási tilalmat vezettek be, ennek sokan nem örülnek, de erre is szükség volt.

Ezután a miniszterelnök a KKV-k helyzetéről beszélt. A rezsicsökkentés úgy működik, hogy az egyetemes szolgáltatásokra más (alacsonyabb) árszabályozás vonatkozik -mondta. Most azt elemzik, ha a kisvállalkozások előtt megnyitják ennek a lehetőségét, akkor mennyit vesztenek ezen az energiaszolgáltatók, és kibírják-e ezt a veszteséget.

A nagyok kibírják, a kicsik nem. Közel vagyunk a döntéshez, jövő héten meglátjuk

- mondta Orbán Viktor. A 13. havi nyugdíj a miniszterelnök elmondása szerint következő év kiadása lesz, a gazdasági növekedés azokat a terveket veszélyezteti, amiket idénre tűztünk ki. "Ha emelni lehet, akkor emelni kell. Most, hogy lendületet vett a gazdaság, úgy gondoltuk, hogy a teljes 13. havi nyugdíjat oda lehet adni, február közepén érkezhet a pénz" - árulta el.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?