19 °C Budapest
Corona virus close up

Virológus: "Az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak"

2021. május 21. 14:31

"Ha keményen dolgozunk rajta", azaz a nyitás az emberek felelőtlenségével társul, akkor van esély arra, hogy elindítunk egy negyedik hullámot Duda Ernő szerint. A professzor kifejtette, ő maga, aki már mindkét Pfizer-oltást megkapta még az év elején, már nem számít sem fertőzhetőnek, valamint fertőző sem lehet. A gondot abban látja, hogy ez az ország közel 10 millió lakosának esetében nem egy jellemző állapot.

"Már kizárólag az emberi hülyeségen múlik csak, hogy a járványnak mikor lesz vége"– mondta Duda Ernő az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének podcastjében. A virológus úgy gondolja, "ha keményen dolgozunk rajta", azaz a nyitás az emberek felelőtlenségével társul, akkor van esély arra, hogy elindítunk egy negyedik hullámot.

Ő maga, aki már mindkét Pfizer-oltást megkapta még az év elején, már nem számít sem fertőzhetőnek, valamint fertőző sem lehet. A gondot abban látja, hogy ez az ország közel 10 millió lakosának esetében nem egy jellemző állapot.

Azt a kijelentést, hogy a különböző oltóanyagok között ne válogassunk, Duda Ernő inkább egy gazdasági-politikai, mintsem tudományos megnyilvánulásként értékelte:

Mindenki, akinek egy egészen minimális fogalma van a vakcinák működéséről, az tudja, hogy óriási különbség van a különféle vakcinák között, hogy milyen korcsoportoknál, milyen embercsoportoknál milyen védettséget képes az egyik vagy a másik kialakítani

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– fejtette ki, hangsúlyozva, hogy “olyan vakcina nincs, amelyik mindenkiben tökéletesen működne.”.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?