19 °C Budapest
Corona virus close up

Virológus: "Az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak"

2021. május 21. 14:31

"Ha keményen dolgozunk rajta", azaz a nyitás az emberek felelőtlenségével társul, akkor van esély arra, hogy elindítunk egy negyedik hullámot Duda Ernő szerint. A professzor kifejtette, ő maga, aki már mindkét Pfizer-oltást megkapta még az év elején, már nem számít sem fertőzhetőnek, valamint fertőző sem lehet. A gondot abban látja, hogy ez az ország közel 10 millió lakosának esetében nem egy jellemző állapot.

"Már kizárólag az emberi hülyeségen múlik csak, hogy a járványnak mikor lesz vége"– mondta Duda Ernő az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének podcastjében. A virológus úgy gondolja, "ha keményen dolgozunk rajta", azaz a nyitás az emberek felelőtlenségével társul, akkor van esély arra, hogy elindítunk egy negyedik hullámot.

Ő maga, aki már mindkét Pfizer-oltást megkapta még az év elején, már nem számít sem fertőzhetőnek, valamint fertőző sem lehet. A gondot abban látja, hogy ez az ország közel 10 millió lakosának esetében nem egy jellemző állapot.

Azt a kijelentést, hogy a különböző oltóanyagok között ne válogassunk, Duda Ernő inkább egy gazdasági-politikai, mintsem tudományos megnyilvánulásként értékelte:

Mindenki, akinek egy egészen minimális fogalma van a vakcinák működéséről, az tudja, hogy óriási különbség van a különféle vakcinák között, hogy milyen korcsoportoknál, milyen embercsoportoknál milyen védettséget képes az egyik vagy a másik kialakítani

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

– fejtette ki, hangsúlyozva, hogy “olyan vakcina nincs, amelyik mindenkiben tökéletesen működne.”.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?