22 °C Budapest

Bajban a miniszterelnök gyerekei: az adóhivatal benyújtja a számlát!

Pénzcentrum
2006. november 9. 05:30

Minden valószínűség szerint több száz millió dollárjába fog kerülni Thaksin Shinawastra gyermekeinek, a thaiföldi miniszterelnök bukása, aki a szeptemberi 19-ei katonai puccs óta nem mer visszatérni hazájába, jelenleg is az Egyesült Államokban tartózkodik.

Thaksin miniszterelnök bukását nagy mértékben annak köszönhette, hogy az általa politikai okok miatt 2001-ben, hatalomra kerülésekor gyermekeire hagyományozott vállalatának eladásából származott jövedelemből nem volt hajlandó adót fizetni, és ennek az akaratának rendeletben adott jogalapot.

A családi vállalkozást ez év januárjában adták el gyermekei a szingapúri kormány befektetési részlegének, amelynek összesen 73 milliárd bachtjába (thaiföldi valuta) került az óriásvállalat megszerzésre. Ez az összeg mindeddig adózatlan maradt, az újonnan megalakult kormány azonban szeretné behajtani ennek az összegnek az államot illető részét, így közel 200 millió dollárt (körülbelül 40 milliárd forintot) követel a testvérpártól.

Az elmenekült miniszterelnök gyermekei természetesen nem szeretnék kifizetni az adóhatóságtól követelt összeget, így ügyvédjükön keresztül üzenték a fennálló hatalomnak, hogy az ügyet "bíróság elé viszik".

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?