Bajban a miniszterelnök gyerekei: az adóhivatal benyújtja a számlát!

Pénzcentrum
2006. november 9. 05:30

Minden valószínűség szerint több száz millió dollárjába fog kerülni Thaksin Shinawastra gyermekeinek, a thaiföldi miniszterelnök bukása, aki a szeptemberi 19-ei katonai puccs óta nem mer visszatérni hazájába, jelenleg is az Egyesült Államokban tartózkodik.

Thaksin miniszterelnök bukását nagy mértékben annak köszönhette, hogy az általa politikai okok miatt 2001-ben, hatalomra kerülésekor gyermekeire hagyományozott vállalatának eladásából származott jövedelemből nem volt hajlandó adót fizetni, és ennek az akaratának rendeletben adott jogalapot.

A családi vállalkozást ez év januárjában adták el gyermekei a szingapúri kormány befektetési részlegének, amelynek összesen 73 milliárd bachtjába (thaiföldi valuta) került az óriásvállalat megszerzésre. Ez az összeg mindeddig adózatlan maradt, az újonnan megalakult kormány azonban szeretné behajtani ennek az összegnek az államot illető részét, így közel 200 millió dollárt (körülbelül 40 milliárd forintot) követel a testvérpártól.

Az elmenekült miniszterelnök gyermekei természetesen nem szeretnék kifizetni az adóhatóságtól követelt összeget, így ügyvédjükön keresztül üzenték a fennálló hatalomnak, hogy az ügyet "bíróság elé viszik".

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 22. szerda
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?