15 °C Budapest

Bajban a miniszterelnök gyerekei: az adóhivatal benyújtja a számlát!

Pénzcentrum
2006. november 9. 05:30

Minden valószínűség szerint több száz millió dollárjába fog kerülni Thaksin Shinawastra gyermekeinek, a thaiföldi miniszterelnök bukása, aki a szeptemberi 19-ei katonai puccs óta nem mer visszatérni hazájába, jelenleg is az Egyesült Államokban tartózkodik.

Thaksin miniszterelnök bukását nagy mértékben annak köszönhette, hogy az általa politikai okok miatt 2001-ben, hatalomra kerülésekor gyermekeire hagyományozott vállalatának eladásából származott jövedelemből nem volt hajlandó adót fizetni, és ennek az akaratának rendeletben adott jogalapot.

A családi vállalkozást ez év januárjában adták el gyermekei a szingapúri kormány befektetési részlegének, amelynek összesen 73 milliárd bachtjába (thaiföldi valuta) került az óriásvállalat megszerzésre. Ez az összeg mindeddig adózatlan maradt, az újonnan megalakult kormány azonban szeretné behajtani ennek az összegnek az államot illető részét, így közel 200 millió dollárt (körülbelül 40 milliárd forintot) követel a testvérpártól.

Az elmenekült miniszterelnök gyermekei természetesen nem szeretnék kifizetni az adóhatóságtól követelt összeget, így ügyvédjükön keresztül üzenték a fennálló hatalomnak, hogy az ügyet "bíróság elé viszik".

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16