11 °C Budapest

Durva: hatalmas kődarabok potyognak a Petőfi hídról

MTI
2016. március 2. 18:31

Tégla méretű kő- és vasbetondarabok hullottak le szerda délelőtt Budapesten a Petőfi hídról a budai alsó rakpartra - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel. A Budapest Közút Zrt. tájékoztatása szerint már nincs több veszélyes útburkolatdarab.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban elmondta: a tűzoltók létrás kocsiról eltávolították a hídról a még veszélyesen lógó darabokat, erre az időre lezárták a Petőfi hídnál a budai alsó rakpartot.

Senki sem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett. A hídmester bevonásával indítottak vizsgálatot, aki megállapította, hogy burkolati elemek hullottak le a hídról - közölte a szóvivő.

A Budapest Közút Zrt. szerda délutáni, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a változékony, csapadékos időjárás miatt meglazult útburkolati elemek, egy burkolókő és egy kábeltálca darabja esett le reggel a Petőfi hídról.

Almássy Kornél vezérigazgató közleményében az áll: a Budapest Közút hídmestere a tűzoltókkal átvizsgálta a hidat, amelyről további mozgó darabokat távolítottak el. Jelenleg nincs több veszélyes útburkolati darab.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A társaság gyakoribb ellenőrzéssel próbálja segíteni, hogy a jövőben hasonló balesetveszélyes helyzetek ne alakulhassanak ki.

Hozzátették: a híd szerkezete nem sérült meg, ugyanakkor a történtek is megerősítik, hogy szükséges a Petőfi híd felújítása, amelyre a Lánchíd felújítása után kerülhet sor.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?