Durva: hatalmas kődarabok potyognak a Petőfi hídról

Durva: hatalmas kődarabok potyognak a Petőfi hídról

MTI
2016. március 2. 18:31

Tégla méretű kő- és vasbetondarabok hullottak le szerda délelőtt Budapesten a Petőfi hídról a budai alsó rakpartra - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel. A Budapest Közút Zrt. tájékoztatása szerint már nincs több veszélyes útburkolatdarab.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban elmondta: a tűzoltók létrás kocsiról eltávolították a hídról a még veszélyesen lógó darabokat, erre az időre lezárták a Petőfi hídnál a budai alsó rakpartot.

Senki sem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett. A hídmester bevonásával indítottak vizsgálatot, aki megállapította, hogy burkolati elemek hullottak le a hídról - közölte a szóvivő.

A Budapest Közút Zrt. szerda délutáni, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a változékony, csapadékos időjárás miatt meglazult útburkolati elemek, egy burkolókő és egy kábeltálca darabja esett le reggel a Petőfi hídról.

Almássy Kornél vezérigazgató közleményében az áll: a Budapest Közút hídmestere a tűzoltókkal átvizsgálta a hidat, amelyről további mozgó darabokat távolítottak el. Jelenleg nincs több veszélyes útburkolati darab.

A társaság gyakoribb ellenőrzéssel próbálja segíteni, hogy a jövőben hasonló balesetveszélyes helyzetek ne alakulhassanak ki.

Hozzátették: a híd szerkezete nem sérült meg, ugyanakkor a történtek is megerősítik, hogy szükséges a Petőfi híd felújítása, amelyre a Lánchíd felújítása után kerülhet sor.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?