31 °C Budapest

Címke: palládium (11 cikk)

Pénzcentrum | 2011. augusztus 29. 22:00

Elegük lett a biztonságból: ez menti meg a frankhiteleseket

Úgy tűnik, hogy a befektetőknek elegük lett a biztonságból és két kézzel zsákolják a kockázatosabb eszközöket, így például a részvényeket. És, hogy miylen pénzből veszik ezeket azt könynen kideríthetjük, ha ránézünk a menedék eszközök árfolyamára. Az amerikai tőzsdék hétfői nyitásával párhuzamosan ugyanis újabb eladói hullám érte el a klasszikusan biztonságos menedéket nyújtó arany, svájci frank és az amerikai államkötvények piacát.

Pénzcentrum | 2010. február 26. 05:05

Aranyat a szeméttelepről: csak újrahasznosítani kellene!

Az ENSZ legfrissebb jelentése több millió tonnányi e-hulladék, vagyis szemétre dobott számítógép, mobiltelefon, és egyéb elektronikai berendezés problémáját, illetve újrahasznosíthatóságát boncolgatja. Ezekből a hulladékokból ugyanis több aranyat, illetve ezüstöt lehetne kinyerni, mint egy átlagos bányából. Mindössze jobb és biztonságosabb újrahasznosítási eljárásra lenne szükség.

Pénzcentrum | 2010. január 20. 13:02

Milliárdosok játékszere: luxustoll majd' hárommilliórét (képekkel)

Nagyjából 2,8 millió forint értékű tollat dobott piacra a méregdrága luxussportkocsijairól ismert autógyártó, a Bugatti. A kocsik árából kiindulva a toll megvásárlása igazán nem jelent majd nagy megterhelést a márka hűséges vásárlóinak.