29 °C Budapest
Volt, akitől 100 milliót nyúlt le az OTP-s bankár

Volt, akitől 100 milliót nyúlt le az OTP-s bankár

2015. április 8. 17:32

Egymilliárd forint körüli összegben emelt le ügyfelei számlájáról pénzt az OTP egyik bankára - tudta meg az Index. A bankár éveken át sikkasztott, és miután idén lebukott, az ügyfeleket az OTP kártalanította.

Különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítja a rendőrség K. Zsoltot. Az Index úgy tudja, az OTP privát bankáraként dolgozó férfit idén a pénzintézetből vitték el bilincsben még aznap, hogy kiderült, hogy megcsapolta pár dúsgazdag ügyfél bankszámláját.

K. Zsolt összesen egymilliárd forint körüli összeget nyúlt le így, a károsultak száma tíznél kevesebb. Az egyik ügyféltől például százmillió forintot lopott.

K. Zsolt meglehetősen primitív módszerrel kopasztotta meg az ügyfeleit: papírokat, aláírásokat hamisított. A férfi idén bukott le, és még aznap őrizetbe vették, hogy a pénzintézet észrevette az egyébként már évek óta tartó lopást. Az üggyel jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda foglalkozik, jelenleg is folynak a tanúkihallgatások. K. Zsolt a rendőrségi vallomásában állítólag azt mondta, az elsikkasztott pénzek jelentős részét az évek során magára költötte.

A megkárosított ügyfelekkel titoktartási nyilatkozatot íratott alá az OTP, de a lap információi szerint mostanra már mindegyiküket kártalanította a félretett tartalékából.Ha K. Zsoltot bűnösnek találja a bíróság, akkor akár 10 évre is börtönbe kerülhet.

Az OTP annyit közölt, hogy egy belső vizsgálaton bukott ki a csalássorozat, és a bank haladéktalanul büntetőfeljelentést tett az elkövetővel szemben.

Legutóbb 2011-ben került nyilvánosságra egy hasonlóan nagy horderejű banki sikkasztás, aminek magyar szála is volt: az osztrák Oberbank egyik alkalmazottja nyúlt le ügyfeleitől több mint 8 millió eurót 2008 és 2010 között. A módszere hasonló volt, mint most K. Zsolté: meghamisította az ügyfelek aláírásait, és látszólagos átutalásokat hajtott végre titkos számlákra, de a pénzt valójában eltette. Pontosabban a pénz egy magyarországi céghez került, amelynek a tolvaj és egy magyar férfi volt a közös tulajdonosa.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 20. 12:34
A természeti, a politikai, gazdasági, társadalmi bizonytalanságok mélyülése, a civilizációs beláthat...
MEDIA1  |  2022. május 20. 10:56
A 4iG meghagyja a mobil üzletágat: három lehetőséget is vizsgálnak, hogy miként fejleszthetnék azt....
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?