Címke: nyugdíjtörvény (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. december 17. 15:33

Újabb meglepetést okozhat a nyugdíjtörvény

Biztosítottak lesznek ugyan a főállású kisadózók, ellenben a minimálbérnél alacsonyabb összeg után szerezhetnek jogosultságot a pénzbeli ellátásokra. Ráadásul a hétfőn az Országgyűlés által elfogadott adótörvény-csomagban módosított nyugdíjtörvény szerint csökkentett szolgálati időt szereznek, mivel a biztosítási jogviszonyuk keretében elért nyugdíjjárulék-alapot képező, havi 81 300 forintos jövedelmük alacsonyabb lesz, mint a várhatóan bruttó 98 ezer forintos minimálbér.

Pénzcentrum | 2012. december 12. 16:51

Jönnek a magyar luxusnyugdíjak: ki kapja?

Nem köti felső határhoz a kormány 2012-től a nyugdíjkifizetéseket, csak annyi változás történik, hogy az eddigi kormányrendeleti szintről törvényi erőre emelkedik a nyugdíj-megállapítási rendszerben lévő arányosítás - derül ki a jövő évi költségvetés megalapozását szolgáló törvénymódosítási javaslatcsomagból.

Pénzcentrum | 2012. november 9. 09:03

2013: a nyugdíjjogosultság felülvizsgálatának éve

Nyilvánosságra hozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a jövő évi ellenőrzési tervét, amely szerint a fő feladat a nyugdíjak megállapításához szükséges adatok begyűjtése a renitens vállalkozásoktól; de a reklamáló biztosítottakra is odafigyelnek - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2012. október 8. 15:38

Nyugdíjmizéria: ki veszít a kormány legújabb terveivel?

Nem kell feltétlenül több ellátást adni azoknak, akik a nyugdíjjárulék-plafon eltörlése miatt jövőre több járulékot fizetnének. A jelenlegi társadalombiztosítási rendszer ugyanis több esetben korlátozza a pénzbeli juttatásokat attól függetlenül, hogy valaki mekkora összegű járulékot fizetett be. A nyugdíjjárulék-plafon eltörlése csak a havi bruttó 1 millió forint fölötti jövedelműeknek jelentene összességében tehernövekedést, ha jövőre megszűnne az évi 2 millió 424 ezer forint fölötti jövedelemrészt terhelő adóalap-kiegészítés (szuperbruttósítás).

Pénzcentrum | 2012. június 17. 19:03

Ők lesznek a nyugdíjrendszer vesztesei, nagy pácban a devizahitelesek

Kevesebb nyugdíjat kaphatnak a gyermektelenek és az egygyermekesek a Nemzetgazdasági Minisztérium által vitára bocsátott új nyugdíjtörvény-koncepció szerint. Az egyre elkeseredettebb devizahitelesek szinte gondolkodás nélkül ugranak fejest bármilyen, a gondjukra megoldást kínáló lehetőségbe.

Pénzcentrum | 2012. május 4. 05:24

Újjászülethet a korengedményes nyugdíj?

A korengedményes nyugdíjazási lehetőség valamilyen formában történő visszaállítását fontolgatja a kormány a vegyipari szakszervezet értesülése szerint. Emellett napirenden van az év végén megszűnő korkedvezményes nyugdíjat felváltó ellátórendszer kidolgozása is. Ennek legfőbb oka a több tízmilliárd forintos biztos költségvetési bevételi forrás lehetősége.

Pénzcentrum | 2011. december 6. 05:23

Nyugdíjmizéria: ki örülhet jövőre az új szabályoknak?

Jövőre sem szűnik meg teljesen az a lehetőség, hogy az öregségi korhatár elérése előtt a jelenlegi korengedményes nyugdíjhoz hasonló korhatár előtti ellátást lehessen igényelni. Az Országgyűlés által elfogadott törvényjavaslat szerint több esetben is megmarad ez a lehetőség.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 26. 05:12

Korkedvezményes nyugdíj: szociális ellátás léphet a helyébe

Szociális, foglalkoztatási típusú ellátás léphetne a korkedvezményes nyugdíj helyébe a jövőben az egyes veszélyeztetett munkakörökben foglalkoztatottak esetében - derül ki a belügy-, a honvédelmi, a nemzetgazdasági, valamint a nemzeti erőforrás minisztériumok közigazgatási államtitkári értekezletének döntése alapján átdolgozott előterjesztésből. Felülvizsgálnák a korkedvezményre jogosító, elavult munkaköri jegyzéket, valamint a megállapítható korkedvezmény mértékét is - értesült a Pénzcentrum.hu.

Pénzcentrum/MTI | 2010. december 22. 18:02

A mai naptól hatályos az új nyugdíjtörvény

A mai naptól hatályos az országgyűlés által még december 13-ai ülésnapján elfogadott a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló törvény.

MTI | 2010. december 22. 11:32

Eldőlt: Schmitt Pál aláírta a nyugdíjtörvényt

A köztársasági elnök aláírta a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló jogszabályt, amelyet december 13-án fogadott el az Országgyűlés.

Pénzcentrum | 2010. december 22. 09:02

Schmitt Pál még nem írta alá a nyugdíjtörvényt

A nyugdíjrendszer átalakításáról szóló törvényt Schmitt Pál köztársasági elnök még mindig nem látta el kézjegyével, pedig ez a szűk határidők miatt ez nagyon sürgős lenne.