A tökéletes, elronthatatlan birsalmasajt receptje: így nem lesz ehetetlenül kemény, nyúlós, vagy ragacsos
A recept nem nehéz, viszont sok kitartásra és türelemre lesz szükség hozzá: többre, mint egy átlagos gyümölcsnél.
A recept nem nehéz, viszont sok kitartásra és türelemre lesz szükség hozzá: többre, mint egy átlagos gyümölcsnél.
Ma már alig fordítunk figyelmet a magyarok egykori kedvenc gyümölcsére, pedig megéri a szezonjában bőségesen bevásárolni belőle, hiszen egészséges, filléres alapanyag.
Ősszel fillérekért kapható a boltokban, piacokon a szezon legízletesebb slágergyümölcse, azonban csak kevesen tudják, milyen izgalmas lekvár és ivólé készíthető belőle.
A Magyarországon ültetett fügék néhány ritka kivételtől eltekintve mind az adriai típusú, avagy közönséges fügék közé tartoznak.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi vitamindús és zamatos gyümölcsnek, zöldségnek.
Ha nyár, akkor lecsó – ezzel az állítással alighanem sokan egyet tudnak érteni. Jó hír, hogy az elmúlt évben jelentősen olcsóbb lett a magyarok egyik kedvenc étele.
Rengetegen ültetik kertjükben ezt a különleges gyümölcsöt: nem véletlenül, hiszen szuperegészséges, ráadásul a boltban méregdrága! Így készíthetünk belőle szörpöt, dzsemet!
Budapesten, a nagybani piacon június közepén 1 kilogramm szilvát 560-600 forintért kínáltak.
Általában augusztus végén, szeptember elején árasztják el a piacot nagy tömegben a szilvafélék, azonban 2024-ben ez is előbb fog megtörténni.
A legízletesebb nyári zöldségek közé tartozik a csillogó, sötétlila héjú padlizsán, amiből kiváló padlizsánkrémet készíthetünk reggelire – sőt, még télire is elrakhatjuk!
Az őszibarackkal ellentétben a sárgabarackot nem szokás meghámozni és a gyümölcsök cukortartalmától függ, hogy mennyi cukrot érdemes hozzáadnunk a lekvárhoz.
Dübörög a sárgabarack szezonja: a magyarok kedvenc lekváralapanyaga ilyenkor a legolcsóbb, itt az idő ízletes lekvárt, szörpöt, ivólevet, szörpöt készíteni belőle!
Egyre nagyobb figyelmet kapnak ezek a feldolgozott élelmiszerek az egészségügyben: bizonyítottan lerövidíti az élettartamunkat, ha állandóan ezeket esszük!
Drága lesz idén a lekvár, ráadásul az ország egy jelentős részén el is fagyott a termés, de vannak lelőhelyek, ahol a piaci ár töredékéért juthatsz már magyar kajszibarackhoz: hozzuk is a listát!
Unod már a klasszikus tojásos lecsót kenyérrel? Íme, három alternatív lecsó recept, amelyekkel fillérekből jóllakathatod az egész családot – ráadásul egészségesek is!
Unod a klasszikus eperlekvárt, felturbóznád valamivel a jól megszokott eperszörpöt? Mutatjuk, hogyan vigyél egy kis csavart a befőzőszezon első slágergyümölcsébe!
Májusban tonnaszámra árulják ezt a különleges zöldségfélét: sokan süteményhez, mártáshoz használják, de mindenképpen érdemes kipróbálni a belőle készített lekvárt, szörpöt is.
A "befőzés” egy ősi tartósítási eljárás, gyakorlatilag a gyümölcsök és zöldségek hőkezelés és légmentes lezárás útján történő konzerválását foglalja magában.
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Kiváló minőségű és olcsó lekváralapanyag a csupán karácsonyra beérő naspolya – írja a HelloVidék.