Moszkva, 2021. augusztus 20.Vlagyimir Putyin orosz elnök közös sajtótájékoztatót tart Angela Merkel német kancellárral (a képen nem látható) a moszkvai Kremlben 2021. augusztus 20-án.MTI/EPA/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko

Méregdrága ajándékot adott Putyin Kim Dzsong Unnak: mire készülhet az orosz elnök?

2024. február 20. 21:03

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Aurus luxusautót ajándékozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek, ami a két nemzetközileg elszigetelt ország közötti szoros kapcsolat és a személyes viszony erősítését szimbolizálja - számolt be a BBC.

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, egy orosz Aurus gyártású luxusautót ajándékozott Kim Dzsong Unnak, Észak-Korea vezetőjének. A phenjani állami média beszámolója szerint a limuzin átadása vasárnap történt, Kim vezető tanácsadói részvételével. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője később megerősítette az ajándékozást, kiemelve, hogy az autó egy Aurus típusú luxusszedán, ilyet használn maga Putyin is.

Az ajándék átadása az Oroszország és Észak-Korea közötti szoros kapcsolatok jegyében történt, amelyek az ukrajnai inváziót követően erősödtek meg. Ennek ellenére mindkét ország tagadja a nemzetközi szankciók megsértését annak ellenére, hogy feltételezések szerint Észak-Korea tüzérségi fegyvereket, rakétákat és ballisztikus rakétákat szállít Oroszországnak.

A két vezető tavaly szeptemberben találkozott az orosz Távol-Keleten fekvő Vosztocsnij kozmodromban. Ez volt Kim első külföldi látogatása négy év óta, a járvány miatt nem hagyta el országát. A találkozón Kim megtekinthette Putyin Aurus Senat limuzinját, még be is ült a hátsó ülésre. Ezenkívül díszfegyverek cseréltek gazdát ajándék gyanánt.

Kim Dzsong Un ismert autórajongóként rendelkezik egy külföldi luxusautókból álló gyűjteménnyel. Húga, Yo Jong szerint ez az ajándék a két ország vezetői közötti különleges személyes kapcsolatokat demonstrálja.

A dél-koreai külügyminisztérium értelmezése szerint azonban ez a gesztus sérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Koreával szembeni szankcióit, amelyek tiltják bizonyos járműkategóriák, így a luxusautók szállítását.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Steve Rosenberg, a BBC moszkvai tudósítója szerint bár Putyin és Kim személyes kapcsolata nem nevezhető testvéri viszonynak, mindketten előnyösnek látják a közeledést. Mind Oroszországból, mind Észak-Koreából jelezték, hogy Putyin hamarosan Phenjanba látogathat.

Putyin luxuslimuzinja először a 2018-as beiktatásán tűnt fel, a teljesen orsz tervezésű és fejlesztésű projektre több mint 12 milliárd rubelt költöttek, mai árfolyamon kb. 46 milliárd forintot. Létezik belőle polgári változat is, ami a hírek szerint kb. 10 millió rubelért (azaz mai árfolyamon nagyjából 39 millió forintért) kapható. De az elnök a páncélozott, minden biztonsági extrával felszerelt modellt használhatja, amelynek az ára nem ismert.

Címlapkép: Alekszandr Zemljanyicsenko, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem