White candle burning in the dark

Elképesztő tragédia egy újabb autóversenyen: heten meghaltak, nézők közé csapódott egy autó

2024. április 22. 10:55

Hét ember életét vesztette és huszonegyen megsérültek, amikor egy versenyautó a nézők közé hajtott a Srí Lankai Fox Hill Supercross autóversenyen, Diyatalawában, ami súlyos biztonsági aggályokat vet fel az esemény szervezésével kapcsolatban - közölte a BBC.

Egy tragikus baleset történt Srí Lankán, ahol egy versenyautó a nézők közé hajtott a Fox Hill Supercross versenyen Diyatalawában. A vasárnapi esemény során hét ember életét vesztette, köztük négy versenybíró és több néző, akik között egy nyolcéves kislány is volt. További 21 személy sérült meg a balesetben.

A sofőr állapotáról és lehetséges vádemeléséről kevés információ áll rendelkezésre. A hadsereg tulajdonában lévő pályán történt incidensek kapcsán teljes körű rendőrségi vizsgálat zajlik. Diyatalawa Srí Lanka középső déli részén helyezkedik el. A beszámolók szerint a baleset akkor történt, amikor az egyik autó kirepült a pályáról, nem sokkal egy másik autó felborulása után. A helyszínen egyébként próbálkoztak az autók lassítására sárga lámpák lengetésével, de ezek sikertelennek bizonyultak.

A közösségimédia-felvételek tanúsága szerint az esemény sokkolta a jelenlévőket; sikolyok hallatszottak a tömegből, emberek rohantak segíteni a bajba jutottakhoz. Öt áldozat már a helyszínen életét vesztette, míg további kettő később hunyt el a kórházban. Néhány sérült továbbra is kritikus állapotban van.

A biztonság hiányosságai miatt komoly kritika érte az esemény szervezőit, különösen amiatt, hogy bizonyos pályaszakaszokon nem voltak megfelelő védelmi intézkedések. A Srí Lanka-i Autósport Szövetség 1993 óta rendezett eseménye idén először került megrendezésre öt év szünet után, amelyet a világjárvány okozta korlátozások és az ország gazdasági válságából eredő problémák okoztak. Az esemény ingyenes volt a nézők számára, és becslések szerint mintegy 100 000 ember vett részt rajta.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mint ismeretes, március végén a Pénzcentrum is beszámolt arról, hogy mennyire súlyos baleset történt az Esztergom-Nyerges Rallyn, melyben több ember meghalt, illetve megsérültek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem