16 °C Budapest
Florist makes bouquet of tulips at flower shop. Hands hold multi-colored spring flowers. Holiday gift. Small business concept.

Kemény NAV-razzia indul Magyarországon: mutatjuk, hol és mikor csapnak le az ellenőrök

2023. február 17. 16:26

Februárban és márciusban sem tétlenkednek az adóellenőrök, országszerte lehet ellenőrzésekre számítani. Mutatjuk, pontosan hol és mely napokon lehet számítani ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Adótraffipax aloldala alapján.

A NAV baranyai munkatársai február 20. és 26. között hétfőn Pécsett, a jelmezkölcsönzőket és a használtruha-kereskedőket, szerdán szintén Pécsett a szálláshely-szolgáltatókat, csütörtökön pedig Mohácson, a gyógyszertárakat ellenőrzik.

A Mohácsi Busójáráson, a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

Február 13. és 19. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye virágárusainál és az ajándékboltokban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, akár többször is.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 25. és 26. között az V. Debreceni Tetováló Expón és annak környékén a kiskereskedőket, a szolgáltatókat és a vendéglátókat ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is. Az ellenőrök a megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. februárban a jelmezkölcsönzőket és szoláriumokat ellenőrzik a megye területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 7. és 8. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 17. (péntek)                 Szolnok és környéke
  • február 20. (hétfő)                    Kunszentmárton és környéke,
  • február 21. (kedd)                    Jászapáti és környéke,
  • február 22. (szerda)                  Karcag és környéke,
  • február 23. (csütörtök)             Túrkeve és környéke,
  • február 24. (péntek)                 Szolnok és környéke.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között - célzott kiválasztás alapján - azon adózókat ellenőrzik, akik több üzembe helyezett pénztárgéppel rendelkeznek, mint az általuk bejelentett foglalkoztatottak száma. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 17. és 24. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 17. (péntek)                    Pásztói járás.
  • február 20. (hétfő)                      Balassagyarmati járás,
  • február 21. (kedd)                       Pásztói járás,
  • február 22. (szerda)                     Rétsági járás,
  • február 23. (csütörtök)                Bátonyterenyei járás,
  • február 24. (péntek)                    Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a dohányboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a 7. héten az alábbi járásokban ellenőrizhetnek:

  • február 17. (péntek) Nyíregyházi járás,
  • február 18. (szombat) Nyíregyházi járás.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, valamint az online pénztárgépek használatát, különösen a pénzkészlet egyezőséget, az adatkapcsolatot, valamint az éves felülvizsgálat elvégzését. Ezen túl az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.02.20. Simontornya, Tolnanémedi
  • 2023.02.21.Bonyhád
  • 2023.02.22. Szekszárd
  • 2023.02.23. Tamási
  • 2023.02.24. Paks

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és március 10. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességárusokat, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem