21 °C Budapest
Budapest, Hungary - October 01, 2019: Flower shop in Budapest, Hungary. In the store you can buy everything from ready-made bouquets to flowerpots.

Kőkemény NAV-razzia indul Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök februárban

2024. február 4. 08:18

2024 februárjában az eddigi bejelentések alapján többek között szoláriumok, vendéglátóhelyek, sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatók, használtgépjármű-kereskedők, számítástechnikai és mobiltelefon üzletek, pékségek, sütödék, vagy automaták kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. A legtöbb ellenőrzést virág- és ajándékboltokban tervezik a közelgő Valentin-nap apropóján. Az Adótraffipax oldalon közölt információk alapján az is tudható, hogy pontosan hol és mikor várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök ebben a hónapban.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 7-én Kerekegyházán, Kunbaracson és Kunpeszéren, február 12. és 18. között Kiskunfélegyházán, február 22-én Nyárlőrincen, Lakiteleken és Tiszaugon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. Az adóellenőrök Bálint-nap közeledtével, február 12. és 15. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat ellenőrzik. Megjelenésükre hivatali munkaidőn túl is számíthatnak az adózók.

A NAV baranyai munkatársai február 5. és 11. között kedden Pécsett a szoláriumokat, szerdán Szentlőrincen a Március 15-e tér üzleteit, csütörtökön pedig Pécsett a Komlói úti boltokat és vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A Mohácsi Busójáráson a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 9 között a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat ellenőrzik. A nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják. Továbbá

  • február 12. és 16. között a vármegye virág- és ajándékárusainak nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.
  • március 11. és 22. között díszfaiskolákban, kertészetekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét.
  • március 25. és 29. között a húsboltokat, (húsvéti árusok) sonka, tojás, csokoládéárusokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024 februárjában a használtgépjármű-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét. Továbbá 2024. február 5. és 14. között az ajándék-, ékszer-, édesség- és virágárusokat ellenőrzik. Az igazgatóság kollégái vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét, valamint a jövedéki szabályok betartását. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban azokat az adózókat vizsgálja, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 5. és 9. között a számítástechnikai és mobiltelefon üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. február 5. és 9. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • február 5. (hétfő)                        Bátonyterenyei járás,
  • február 6. (kedd)                         Balassagyarmat járás,
  • február 7. (szerda)                      Pásztói járás,
  • február 8. (csütörtök)                  Salgótarjáni járás,
  • február 9. (péntek)                      Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 6. héten pékséget, sütödéket, vendéglátóhelyeket, építkezéseket és kezelőszemélyzet nélküli automatákat ellenőriz. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. Az év végi leltárak meglétét, a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 5. és 16. között a virág-, ajándék- és édességüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2024.02.05. Tolna
  • 2024.02.06. Paks
  • 2024.02.07. Szekszárd
  • 2024.02.08. Tamási
  • 2024.02.09. Bonyhád
  • 2024.02.12. Decs
  • 2024.02.13. Hőgyész, Szakály
  • 2024.02.14. Nagydorog
  • 2024.02.15. Dombóvár
  • 2024.02.16. Bátaszék

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A felsorolásból hiányzók vármegyék még nem tették közzé az ellenőrzések várható helyszíneit, ez azonban nem zárja ki, hogy a megyék területén legyenek ellenőrzések.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem