Figyelem, szombaton lezárják fél Budapestet + térkép

Pénzcentrum
2013. április 19. 20:03

Szombat délután a Critical Mass biciklis felvonulás miatt útlezárásokra és tömegközlekedési változásokra kell számítani Budapest belvárosában. A délutáni órákban lezárják egyebek mellett a Petőfi hidat, az Alagutat és a Lánchidat, valamint a Pesti alsó rakpart, az Andrássy út és a Dózsa György út egy-egy szakaszát. Több tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik.

2013. április 20-án, szombaton a szervezői bejelentés szerint utolsó alkalommal rendezik meg Budapesten a Critical Mass biciklis felvonulást. A belvárosban 15:30 és 19 óra között kell forgalomkorlátozásokra számítani, amelyek mind az autósokat, mind a tömegközlekedéssel utazókat érinti. A felvonulás útvonala, a várható közúti lezárások és tömegközlekedési változások az alábbi térképen követhetőek nyomon (NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A TÉRKÉPRE):

Jótanácsok autósoknak, tömegközlekedőknek
Autóval közlekedőknek: érdemes a délutáni és a koraesti órákban elkerülni a belvárost. Amennyiben erre nincs mód, az egész nap várható jelentős egyéni és csapatos kerékpáros forgalom miatt fokozott figyelemmel érdemes vezetni.

A tömegközlekedőknek: az M1-es, az M2-es és az M3-as metrókkal illetve a 4-es és a 6-os villamosokkal a belváros legtöbb pontja elérhető lesz, ezeket a tömegközlekedési eszközöket érdemes a belvárosba tartó utasoknak használni.

A felvonulás útvonala, közúti lezárások

A Critical Mass kerékpáros felvonulás résztvevői április 20-án, szombaton 15:30-tól gyülekeznek a XIII. kerületben, a Szent István park alatt, a Carl Lutz alsó rakparton. A demonstráció 16 órakor kezdődik, és az alábbi útvonalon halad:

Carl Lutz rakpart - Pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Boráros tér - Petőfi híd - Goldmann György tér - Műegyetem rakpart - Bertalan Lajos utcai lehajtó - Budai alsó rakpart - Halász utcai felhajtó - Halász utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Alagút - Attila út - Szarvas tér - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány -Városliget, Petőfi Csarnok előtti füves terület.

A felvonulás miatti főbb lezárások várható időpontjai:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Carl Lutz rakpart, id. Antall József rakpart 15:30 - 17:00
  • Közraktár utca 16:10 - 17:20
  • Petőfi híd, Buda felé tartó forgalmi sávok 16:15 - 17:30
  • Atilla út, Alagút 16:25 - 18:00
  • Lánchíd, József Attila utca 16:30 - 18:10
  • Andrássy út 16:35 - 18:20
  • Dózsa György út 16:45 - 18:30

A kerékpáros demonstráció ideje alatt az érintett útvonalon a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces lezárásokra azonban számítani kell. A fenti zárási időpontok tájékoztató jellegűek, a lezárt útszakaszok megnyitására a felvonulók elhaladásával nyílik lehetőség.

Változások a tömegközlekedésben

A biciklis felvonulás miatt számos tömegközlekedési járat útvonalát módosítják 16:10-től kezdődően várhatóan a kora esti órákig.

  • 2-24V villamospótló autóbuszok: 16:10 és 17:20 között kihagyják a Dandár utca - Mester utca - Ferenc körút szakaszt, a Soroksári úton egyenesen közlekednek.
  • 5-ös autóbuszok: 16:25 és 18:00 óra között az Attila út zárása idején a Pasaréti tér irányában Hegyalja út - Mészáros utca - Krisztina körút útvonalon, Rákospalota felé pedig a Krisztina körúton közlekedve kerülik el a lezárt Attila úti szakaszt.
  • 16-os autóbuszok: 16:15 és 18:15 között az Alagút, a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca lezárása miatt nem közlekednek. A Budai Vár megközelítésére a Deák Ferenc térről a Széll Kálmán térig az M2-es metrót, majd onnan a menetrendben feltüntetettnél sűrűbben közlekedő 16A autóbuszokat ajánljuk.
  • 70-es trolibuszok: 16:40 és 19 óra között a Zichy Mihály út lezárása miatt az Erzsébet királyné útja - Hermina út - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út - Damjanich utca útvonalon közlekednek.
  • A 75-ös trolibuszok a Jászai Mari tér, a 79-es trolibuszok pedig a Dózsa György út M irányában 16:40 és 18:30 között az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út - Dózsa György út útvonalon közlekednek.
  • 86-os autóbuszok: 16:25 és 18:10 között Újbuda irányában a Fő utcától a Margit körút - Széll Kálmán tér - Attila út - Krisztina körút útvonalon, Óbuda felé pedig a Szent Gellért tértől a Szabadság hídon Pestre mennek át, majd a 109-es busz útvonalán, a Bajcsy-Zsilinszky úton haladva a Margit hídon térnek vissza Budára.
  • 105-ös autóbuszok: 16:10 és 18:20 között az Alagút, a Lánchíd, a József Attila utca és az Andrássy út zárása idején az Apor Vilmos tér irányában a Dózsa György úttól a Podmaniczky utca - Nagykörút - Margit híd - Margit körút - Széll Kálmán tér - Déli pályaudvar - Krisztina tér érintésével, míg a Gyöngyösi utca M felé a Krisztina körút - Erzsébet híd - Ferenciek tere - Rákóczi út - Uránia - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca - Hősök tere - Dózsa György út útvonalon közlekednek.
  • 178-as autóbuszok: 16:25 és 18:00 óra között az Attila út zárása idején a Naphegy tér irányában a Hegyalja út - Czakó utca útvonalon, a Keleti pályaudvar M felé pedig a Krisztina térről Krisztina körúton közlekedve kerülik el a lezárt Attila úti szakaszt.
  • 212-es autóbuszok: 16:10 és 17:30 között a Petőfi híd, budai hídfőnél a Volánbusz megállójában állnak meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem