26 °C Budapest
Alighanem ez a legdrágább garzonlakás a Balaton partján: 36 négyzetméter, 289 millió forint

Alighanem ez a legdrágább garzonlakás a Balaton partján: 36 négyzetméter, 289 millió forint

2023. június 22. 15:35

Elképesztő ingatlanhirdetésre bukkant a Pénzcentrum: egy mindössze 36 négyzetméteres garzonlakást árulnak 289 millió forintért Balatonfüreden. A közel 6,5 milliós négyzetméterár alighanem a legmagasabb most a magyar tengernél, és közel 5 milliót ver rá a balatonfüredi fajlagos átlagárakra.

A Balaton környékén a nyaralóvásárlás most már befektetési szempontból sem olyan vonzó, ahogy a második otthonokért sem tapossák már egymás sarkát a vásárlók a magyar tengernél - írtuk még március végén. Akkor a piaci tapasztalatok azt mutatták, hogy míg 2-3 évvel ezelőtt még egymásra licitáltak a vevők a Balaton-parti településeken, addig az idei szezon kezdetén meglehetősen lanyha volt az érdeklődés. Pedig a tulajdonosok egyre inkább szabadultak volna nyaralójuktól: a Balaton-parti településeken mintegy 20 százalékkal több – sok helyen kétszerannyi - nyaralót kínáltak év elején eladásra, mint egy évvel azelőtt.

Ami pedig az árzást illeti, egyértelműen kijelenthető, hogy az utóbbi hónapokban az árak korábbi években látott drasztikus emelkedése lelassult, néhol megállt. Sőt, némely településen már olcsóbban hirdetik a nyaralókat, mint egy évvel ezelőtt. Na, ez persze nem azt jelenti, hogy remek pozíciók nyílnak a vásárlásra, hiszen összességében még magasabb az átlagár, mint tavaly volt. Ezt az okozza, hogy a nyaralótulajdonosok egyelőre nem akarnak bármi áron túladni ingatlanjaikon, kivárásra játszanak, nem csökkentik jelentősen a kínálati árakat. Persze akadnak olcsóbb ajánlatok is, erről alábbi cikkünkben olvashatsz:

Alighanem ez a legmagasabb négyzetméterárú lakás most a Balatonnál

Mindezek ismeretében alaposan rácsodálkoztunk az egyik ingatlanos portálon egy hirdetésre. A szöveg szerint a kiajánlott ingatlan egy hotel második emeletén található Balatonfüreden. A szűkszavú leírás szerint a 36 négyzetméterhez tartozik fedett terasz és saját hőszivattyús fűtési-hűtési rendszer is. Emellett a teremgarázsban egy 25 m2-es tároló-garázs szekrényekkel, satupaddal, fagyasztószekrénnyel és borhűtővel is az ajánlat részét képezik.

Az árazást illetően nem volt szívbajos a tulajdonos: a 36 négyzetméteres ingatlanért 289 millió forintos irányárat lőtt be.

Ez az ár jelentősen fölémegy az itt megszokott áraknak: Veszprém vármegyében átlagosan 830,6 ezer forintos négyzetméteráron lehet ingatlant vásárolni, míg Balatonfüreden 1,59 millió forint jelen pillanatban a átlagos négyzetméterár. Ehhez képest majdnem 5 millióval kerül több négyzetméterenként a fenti garzon, ahhoz ugyanis 6,42 millió forintos négyzetméterárat lőtt be a tulajdonosa. Az már csak egy apró érdekesség, hogy sem az adatlap nincs rendesen kitöltve, és mint láthatjuk, a mellékelt fotók minősége is hagynak kívánni valót maguk után.

Nyitókép: ingatlan.com

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem