Újra lecsapott a kóklermaffia: ilyen életveszélyes gányolást még a Szakiellenőr sem látott + videó

Újra lecsapott a kóklermaffia: ilyen életveszélyes gányolást még a Szakiellenőr sem látott + videó

2024. április 28. 12:30

Súlyos kóklermunka elkövetőit keresi a Szakiellenőt: az általa közölt videón egy ház külső felújítása látszik, ami elég balul siekerült. A tróger szakik például gipszkartont tettek a kültéri csempelapok alá, amit szigorúan tilós - pár eső után el is kezdett leválni a burkolat, így a lépcső gyakorlatikag balesetveszélyes lett. A vállalkozó elsőre tisztességesnek tűnt, minden le volt papírozva, felelősséget mégsem vállal a gányolásért, teljesen felszívódott.

Újabb iszonyatos kóklermunkáról számolt be YouTube-csatornáján Rezsnyák Péter, a Szakiellenőr: egy ház külső felújítása ért nagyon rossz véget. Bár a vállalkozó elsőre tisztességesnek tűnt, de végül óriási károkat okozott - sok pénzért. Pedig írásos szerződést is kötöttek, minden pénzmozgást külön lepapíroztak.

Személyesen még nem láttam ezt a munkát, őszintén szólva nem véletlenül, hiszen szegény tulajdonos olyan bizalmatlan lett, hogy tulajdonképpen még a Szakiellenőrrel is alig mer szóba állni ezek után

- mondta a felvételek alatt. A kóklerek akkor álltak neki gányolásnak, mikor a tulajdonos éppen távol volt, "itt következett az első hiba, amit kérem, ne rójatok fel neki, mert ki gondolta volna azt, hogy egy lépcső leburkolásánál folyamatosan a szakember sarkában kell állni, a szakembert kérjük legalább kettős idézőjelbe tenni." 

A borzasztó felvételeken látszik, hogy a kókler szaki gipszkartont rakott kültéren a csempelapok alá, tűzálló, rózsaszín kartonnal gondolta megoldani a szintkiegyenlítést.

Haladt is a munka serényen, mire tulajdonosunk hazaérkezett, addigra elkészült a burkolás, és a mit sem sejtő tulajdonos nem is gondolta volna, hogy a gipszkarton lapok a burkolólap alatt kötöttek ki, és így készítették el a szintezést. Aztán nem kellett sokat várni, jött néhány eső és gyakorlatilag oszlásnak indult a frissen elkészült burkolat. Nemcsak ez, hanem számos pontján az épület elkezdte magát megadni, jöttek le a csempék, és elkezdett lefele jönni a vakolat. Természetesen mindezt úgy, hogy szerződése volt a pénzátadásról, dokumentumok készültek, talán még számla is kiállításra került, azonban mindez nem segített azon, hogy ilyen ocsmány állapotok vannak

- mesélte a Szakiellenőr. Idővel a tulajdonos is érezte, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, és észrevételezte is a vállalkozó felé, hogy a munka számára nem lesz elfogadható, azonban a vállalkozó azt a megoldást választotta, hogy kinyomja a telefont, sőt azóta fel sem veszi, nem áll szóba a tulajdonossal. Holott minden adata, elérhetősége megvan, hozzá köthető a munka, le van papírozva.

Az ember egyik ámulatból a másikba esik, (...) gyakorlatilag omlik szét a lépcső. Én még az életben nem láttam ilyen szakmai hozzá nem értést, lehúzták nemes vakolattal, de az is megy tönkre. És hát a gipszkarton egyértelműen megadta magát. Ugye jól tudjuk, hogy kültérben gipszet nem alkalmazunk, csak nagyon speciális esetekben, díszítő homlokzati munkákhoz, ahol védeni lehet a nedvességtől. Itt aztán pedig végképp nem tudták megvédeni, nincs kitöltve ragasztóval a teljes térfogat. Szerintem nem is a megfelelő minőségű ragasztót használták, nem használtak alapozót, és nem volt teljesen kitöltve ragasztóval a burkolólap alatti felület, és az is felvált, pedig egyébként egy nem is annyira rossz betonra rakták le

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- kommentálta a felvételeket a szakember. Mint kifejtette, a beton szilárdsága sem volt megfelelő, de hogy gipszkartont tesznek alá, elképesztő kókánymunka. Ráadásul az összegányolt lépcső szerinte közvetlenül balesetveszélyes is, szétomlik a láb alatt a burkolat, nem lenne jó vége, ha mondjuk egy idős lakó alatt esne szét a szerkezet.

Ez gyakorlatilag, én azt mondom, hogy szándékos károkozás, nem tudom, hogy nevezhetjük-e bűncselekménynek, de ilyet készíteni, és utána azért a pénzt felvenni, hát ez egy nagyon okádék munka

- zárta gondolatait a Szakiellenőr, aki arra kérte a videóban a vállalkozót, és azokat, akik dolgoztak ezen az építkezésen, hogy vállalják a felelősségtet a trehány munkájukért.

Címalpkép: YouTube

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 12. vasárnap
Pongrác
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem