22 °C Budapest

Ide menekíti pénzét a magyar elit: luxus Budapest rejtekében

2018. március 25. 17:30

Rengeteg rövidebb-hosszabb anyag jelenik meg a Pénzcentrumon minden héten. Összeszedtük a legérdekesebb és legolvasottabb anyagainkat a múlt hétről, hogy akkor is el tudd olvasni őket, ha esetleg hét közben lemaradtál volna róluk.

  • Noha az új építésű lakások átlagos négyzetméterára is 731 ezer forint felett jár a fővárosban, ez nagyon messze van az igazi luxustól. A Budapesti Lakáspiaci Riport friss adatsorát alaposabban is górcső alá véve nagyon úgy tűnik, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a méregdrága lakóingatlanokra. A 100 millió forint feletti kategóriában 406 eladó lakóingatlan van jelenleg Budapesten, míg az 50 milliónál drágább lakások száma meghaladja a 2287 darabot. Ide kattintva találod a részleteket, infografikákkal.
  • Ha mindig is érdekelt, hogy mennyit hoz egyy trafik, egy gíroszozó, egy szoláriumszalon, egy méhcsalád vagy egy hektár föld, akkor nem kell tovább keresgélned, ide kattintva kiderül. Ez a cikk a Google pénzügyekkel kapcsolatos keresési javaslatait megválaszoló cikksorozatunk legújabb része.
  • A hét újabb fordulatot hozott a legnagyobb magánzó rezsicsökkentő, azaz Lagzi Lajcsi, civil nevén Galambos Lajos bünetőügyében. Valaki kifizette azt a 100 milliós kárt, amelyet a vád szerint Lajcsi azzal okozott, hogy megokosította egy lakópark és saját kúriája rezsirendszerét. További részletek itt.
  • Elleste a MÁV toborzási praktikáját a BKV. A közlekedési vállalat az 1-es villamoson próbál villamos járművezető képzésére, 8 általánossal rendelkező hallgatókat becsalogatni. A képzés fél éves, de már a tanfolyam ideje alatt is jár fizetés, ide kattintva kiderül, hogy mennyi.
  • Nemcsak Magyarországon van óriási munkaerőhiány, Németországban is rendkívül sok munkást, szakembert keresnek. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy az új EU-s tagállamokból sokan emigrálnak külföldre. Az unión belüli szabad munkaerő-áramlás korábban csak lehetőségként, most viszont már veszélyként is felmerül azon országok tekintetében, ahonnan tömegek vándorolnak el, ilyen ország hazánk is. Többek között ez hangzott el a Millenium intézet csütörtöki, budapesti konferenciáján, amelyről a Pénzcentrum is tudósított.
  • Végül pedig lássunk egy könnyedebb témát. Lassan magunk mögött hagyjuk a zord időjárást és tényleg beköszönt a tavasz. Ezzel kapcsolatban viszont gyakran nem gondolunk arra, hogy számtalan veszélynek tesszük ki magunkat, amikor élvezzük a napsütést, kimegyünk a természetbe, esetleg gombát vagy medvehagymát szedünk. Mutatjuk, hogy kerülheted el a bajt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm