2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Videó: bejutottunk az ALDI raktáraiba, ahol több ezer tonna papírt hasznosítanak újra


Napjaink egyik legnagyobb kihívása a csomagolóanyag-felhasználás. De hogyan hasznosítják újra ezeket az anyagokat, és egyáltalán mi a papír útja egy diszkontláncnál? Ennek jártunk utána az ALDI-nál.


A diszkontlánc papírfelhasználása évente nagyságrendileg 9000 tonna, ebben benne van a belföldről és a külföldről érkező áruk csomagolása. Közel 350 tonna a logisztikai központban keletkezik, míg mintegy 8500 tonna országszerte az üzletekben.


Az áruházláncnál már az első magyarországi üzlet 2008-as megnyitása óta szelektíven gyűjtik a kartonpapírt a logisztikai központban és a boltokban is. Az így keletkező papírhulladék pedig 100%-ban újrahasznosításra kerül, vagyis a visszagyűjtés után elszállítják és ismét papír lesz belőle - mondta el a Pénzcentrumnak Burány Endre, az ALDI Projektmanagement vezetője.

Célkitűzésük szerint saját márkás termékeik esetében 2025-ig 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fognak használni, illetve szintén 2025-ig 15%-kal csökkentik csomagolóanyag-felhasználásukat.

 

Támogatott tartalom
Ez a cikket az ALDI Magyarország támogatta.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van kanyarban az orosz vakcina: a magyarok köszönik, nem kérnek belőle
13 ezer fő töltötte ki a Pénzcentrum nagy covid-vakcina kutatását.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked