18 °C Budapest
A busy and colorful supermarket with customers shopping for groceries.

Meglepő döntés az Alditól: eltűnnek az üzletekből a pénztárosok?

2022. január 23. 15:03

Különleges, kasszamentes üzletet nyitott az Aldi, ahol egy applikáció segítségével intézhatjük el a bevásárlást, és a fizetést is. Igaz, egyelőre nem itthon, hanem Angliában, de ha minden igaz, már nem kell várni sokat, hogy elterjedjen a kontinensen is.

Mint ahogy arról a Pénzcentrum a hét közepén beszámolt, különleges, kasszamentes üzletet nyitott az Aldi. Január 18-án kezdődött a nyilvános tesztelése annak az angliai egységnek, melyet csúcstechnológiás kamerarendszerrel szerelték fel, és a telepített mesterséges intelligencia segítségével követi le a vásárlókat, és regisztrálja, mely termékeket emelték le a polcokról.

Mindehez egy applikáció letöltésére van szükség, hiszen már az üzletbe is csak úgy juthatnak be, ha beszkennelik az alkalmazás által generált egyedi kódjukat.

Ennek kapcsán kíváncsiak voltunk, vajon Magyarországra mikor érkezik meg ez az újdonság, ezért megkerestük az hazai leányvállalatot, várható-e, hogy egyszer majd egy magyar üzlet is kaphat hasonló felszerelést?

Az ALDI folyamatos fejlesztésekkel segíti a gördülékeny kiszolgálást és a vásárlói élmény növelését. Az önkiszolgáló megoldások egyre nagyobb szerepet kapnak majd a helyhez kötött vásárlásban, ezért a vállalat világszinten szorosan követi az igények és lehetőségek fejlődését, illetve teszteli az új megoldásokat. A vállalatcsoport egyes üzleteiben már önkiszolgáló kasszákat állított üzembe, a brit leányvállalatnál közel 40 áruházban tesztelik ezt a megoldást. A vásárlók jórészt pozitív visszajelzésének köszönhetően a következő évben 160 ALDI-üzletben vezetik be ezt a lehetőséget. Az cég áruházaiban különböző önkiszolgáló megoldásokat tesztel, a vállalat a vásárlók értékelésének függvényében dönt majd ezek esetleges bevezetéséről

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 -tudtuk meg.

Ez itt a jövő

Több mint 20 ezer dolgozó tűnt el a magyar kereskedelmi szektorból, a munkaerőhiány növekedésével párhuzamosan pedig a forgalom emelkedik, ezért az ágazatban érdekelt cégeknek lépéseket kell tenniük. Az előrejelzések szerint a munkaerőtakarékos megoldások ütemesebb terjedésére lehet számítani a, ilyenek a kassza nélküli üzletek is. Itt egyszeri komolyabb beruházással hosszú távon nem csak a bérköltséget takaríthatják meg a vállalatok, de a meglévő emberi erőforrásokat is gazdaságosabban

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30