12 °C Budapest
Ennyi pénzt adj esküvőre, ha nem akarsz szégyenben maradni

Ennyi pénzt adj esküvőre, ha nem akarsz szégyenben maradni

2018. június 4. 13:00

Folytatódik sorozatunk, amelyben népszerű, pénzzel kapcsolatos Google-keresési javaslatokat válaszolunk meg. Ezúttal azok a találati javaslatok kerültek sorra, melyeket a kereső akkor dobott fel, ha beírtuk, hogy "mennyi pénzt".

Amikor a Google keresőjébe begépelünk betűket vagy szavakat, akkor a keresőmotor már megpróbálja kitalálni, hogy mire is akarunk majd rákeresni és keresési javaslatokat mutat meg nekünk a keresőmező alatt. Ezek a javaslatok a már begépelt keresési töredék illetve korábbi keresések alapján állnak össze. Mutatjuk, mit dobott ki ma délelőtt a kereső, ha beírtuk, hogy "mennyi pénzt".

forrás: Google

Ezeket a kérdéseket most részben összevonva meg is válaszoljuk, hogy neked már keresni se kelljen.

"mennyi pénzt illik adni esküvőre [testvérnek]"

A Pécs Ma meglehetősen alaposan körbejárta a kérdést tavaly tavasszal. Fejenként legalább 10-12 ezer forintot érdemes adni, tehát, ha ketten megyünk az esküvőre, akkor 20-24 ezer forintot. Mivel azonban ez sokszor csak a vacsora költségeit fedezi, ezért ha kis plusz pénzt is szeretnénk adni az ifjú párnak, érdemes még 10 ezer forinttal megfejelni ezt az összeget. Alapvető szokás ugyanakkor, hogyha a lagzira nem, csak az esküvőre vagyunk meghívva, akkor nem kell ajándékot vinni.

Testvérnek bonyolult kérdés, hogy érdemes-e pénzt adni, múlhat a testvérek közötti kapcsolat minőségén és a házasodó anyagi helyzetén is. Amennyiben szoros a kapcsolatunk a testvérünkkel és nem hiányzik a testvérünknek a pénz, érdemesebb inkább valami kreatív ajándékot kitalálni, amennyiben viszont pont pénzre van szüksége, akkor ne habozzunk azt adni. Összeg tekintetében pedig lehetünk a fentieknél 20-50 százalékkal bőkezűbbek, mégiscsak a testvérünkről van szó.

"mennyit adjak ballagásra"

Sokak szerint elég a virág+lufi kombináció, hisz még le sem érettségizett az illetékes.

"mennyi pénzt kapnak a pártok"

Többfajta támogatást kapnak a pártok a magyar törvények szerint. Az éves támogatásuk túlnyomó részét az előző országgyűlési választáson elért eredményük alapján határozzák meg, de kampányidőszakban külön is kapnak pénzt. A hetek.hu összefoglalója szerint azok a pártok, melyek mind a 106 helyen állítanak eyéni jelöltet, közel 600 millió forintot kapnak kampánytámogatásként. A 80 jelölttel rendelkező pártok közel 450 millió forint körüli összeghez jutnak, 54 jelölt esetében 300 millió forintos a támogatás, 27 jelöltet elindításával (ez az országos lista állításának minimuma) pedig 150 millió forint körül részesülnek költségvetési támogatásban.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kampányon kívül, a Népszava cikke szerint 2019-től a Demokratikus Koalíció 207 millió forint állami támogatást kap (plusz az alapítványuk 76 milliót), az LMP eddig 174 millió forintot kapott (alapítványuk további 68 milliót), ez 25-26 százalékkal, tehát negyedével növekszik majd 2019-től. A Jobbik támogatás is nőni fog, a lap szerint 476 millióról 510 millióra, az MSZP viszont 120 millió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat majd 2019-től, mint eddig.

"mennyi pénzt ad az eu"

Az Európai Uniótól az Index cikke szerint 2004 és 2015 között 10,8 ezer milliárd forint támogatást kaptunk különböző jogcímeken. A KPMG kutatása szerint az EU-s támogatások a 2007-2015-ös időszakban évente lakosonként 437 eurót (mai árfolyamon 140 ezer forint) tett ki, amely értékkel magasan verjük a régió többi országát. Az Európai Bizottság elemzése szerint 2003 és 2014 között 6681 milliárd forinttal több pénzt kaptunk az EU-tól, mint amennyit oda befizettünk.

"mennyi pénzt ad ki az atm"

Az Index 2017-es cikke alapján bankonként változik, hogy mekkora az a legnagyobb összeg, amennyit fel lehet venni egyetlen művelettel. Egy táblázatot is közöltek a nagyobb pénzintézetekről.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06