Ezek a legdrágább tárgyak a világon: itt a lista! + képek

Pénzcentrum
2013. augusztus 4. 13:00

Van, akinek semmi sem drága - jól mutatja ezt legújabb összeállításunk is, melyben a legdrágább műalkotásokat, bútorokat, ékszereket, autókat vettük górcső alá. A teljesség igénye nélkül íme 10 elképesztő luxusholmi.

#10 Kristályzongora
Ezen a kristályzongorán játszott a neves zongoraművész, Lang Lang a 2008-as nyári olimpiai játékok megnyitó ünnepségén Pekingben. A zongorát később 3,22 millió dollárért értékesítették egy árverésen.

(Forrás: http://4.bp.blogspot.com/)

#9 Susse Freres dagerrotípia
Az 1839-ben, a francia Susse Freres cég által készített dagerrotípiát készítő szerkezetet, vagyis a világ egyik legrégebbi fényképezőgépét 2007-ben 775 ezer dollárért értékesítették egy aukción.

(Forrás: http://cdn.list25.com/)


#8 Gyémánt sakk-készlet
A 9900 fekete és fehér gyémántból, valamint 14 karátos fehéraranyból kézzel készített sakk-készlet vélhetően a világ egyik legdrágább játéka. A Charles Hollander Gyűjteményben található szett súlya összesen 186,09 karátos.

(Forrás: http://www.charleshollandercollection.com/)


#7 A legdrágább festmények
2004-ben Pablo Picasso 1905-ben készített festménye, a "Garçon à la pipe" (Fiú pipával) rendkívüli áron, 104,2 millió dollárért kelt el egy New yorki árverésen. Picasso alkotását azonban Gustav Klimt Adele Bloch-Bauert ábrázoló festménye (135 millió dollárért kelt el 2006-ban), és Jackson Pollock egy műve (140 millió dollárért kelt el) is megelőzi a legdrágább festmények ranglistáján. 2011-ben viszont Paul Cézanne alkotása lett a listavezető. A Kártyajátékosok c. képért (lásd alább) 2011-ben 250 millió dollárt fizetett a katari uralkodócsalád.

(Forrás: http://upload.wikimedia.org/)


#6 1962 Ferrari 250 GTO
A világ egyik legdrágább autója címet joggal viseli ez az 1962-es Ferrari 250 GTO, mellyel a milliárdos gyűjtő, Craig McCaw gazdagította gyűjteményét. A gépjárműért 35 millió dollárjától vált meg.

(Forrás: http://www.blogcdn.com/)

#5 A lebegő ágy
Bár a legdrágább bútorok listavezetője egy antik darab, a legmenőbb címet ugyanakkor vitathatatlanul a 2006-ban megjelent lebegő ágy viszi. Természetesen a közel 750 kilogrammos, 1,3 méterrel a padló felett lebegő ágy ára sem semmi - összesen 1,6 millió dollárt kóstál.

(Forrás: http://24.media.tumblr.com/)


#4 201 karátos Chopard óra
Az összesen 201 karátos luxus időmérőt rengeteg egyedi gyémánt díszíti, s rugós mechanizmusa is rendkívüli. Az óra 25 millió dollárért talált gazdára még 2000-ben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
(Forrás: http://www.thehindubusinessline.com/)


#3 Badminton Cabinet
Egy 2004-es aukción 36,7 millió dollárért kelt a több mint 12 méter magas, ébenfa szekrény, a Badminton Cabinet. A nem mindennapi bútordarab Henry Somerset, Beaufort 3. hercege számára készült a 19. században. Készítésén közel 30 szakember dolgozott.

(Forrás: http://3.bp.blogspot.com/)


#2 Hermés Birkin táska
2011-ben egy nyilvános dallasi árverésen több mint 203 ezer dollárért kelt el a Hermés divatház híres piros krokodilbőr táskája. A kiegészítőt gyémántok és 18 karátos arany ékesíti.

(Forrás: http://lotusdiamondsusa.files.wordpress.com/)


#1 A Halál Fizikai Képtelensége egy Élő Elméjében
Damien Hirst 1991-ben készült, "The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living" (A halál fizikai képtelensége egy élő elméjében) c. alkotása - amely egy formalinban tartósított 4 méter hosszú tigriscápa - nemcsak, hogy a legszürreálisabb, de a legdrágább modern alkotás is a világon. A pletykák szerint a művész 8 millió dollárért adta el művét Steven A. Cohen befektetőnek. Mások 12 millió dollárról pletykálnak.

(Forrás: http://artsandsproutsdotcom.files.wordpress.com/)

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem