11 °C Budapest

Ezek a legdrágább tárgyak a világon: itt a lista! + képek

Pénzcentrum
2013. augusztus 4. 13:00

Van, akinek semmi sem drága - jól mutatja ezt legújabb összeállításunk is, melyben a legdrágább műalkotásokat, bútorokat, ékszereket, autókat vettük górcső alá. A teljesség igénye nélkül íme 10 elképesztő luxusholmi.

#10 Kristályzongora
Ezen a kristályzongorán játszott a neves zongoraművész, Lang Lang a 2008-as nyári olimpiai játékok megnyitó ünnepségén Pekingben. A zongorát később 3,22 millió dollárért értékesítették egy árverésen.

(Forrás: http://4.bp.blogspot.com/)

#9 Susse Freres dagerrotípia
Az 1839-ben, a francia Susse Freres cég által készített dagerrotípiát készítő szerkezetet, vagyis a világ egyik legrégebbi fényképezőgépét 2007-ben 775 ezer dollárért értékesítették egy aukción.

(Forrás: http://cdn.list25.com/)


#8 Gyémánt sakk-készlet
A 9900 fekete és fehér gyémántból, valamint 14 karátos fehéraranyból kézzel készített sakk-készlet vélhetően a világ egyik legdrágább játéka. A Charles Hollander Gyűjteményben található szett súlya összesen 186,09 karátos.

(Forrás: http://www.charleshollandercollection.com/)


#7 A legdrágább festmények
2004-ben Pablo Picasso 1905-ben készített festménye, a "Garçon à la pipe" (Fiú pipával) rendkívüli áron, 104,2 millió dollárért kelt el egy New yorki árverésen. Picasso alkotását azonban Gustav Klimt Adele Bloch-Bauert ábrázoló festménye (135 millió dollárért kelt el 2006-ban), és Jackson Pollock egy műve (140 millió dollárért kelt el) is megelőzi a legdrágább festmények ranglistáján. 2011-ben viszont Paul Cézanne alkotása lett a listavezető. A Kártyajátékosok c. képért (lásd alább) 2011-ben 250 millió dollárt fizetett a katari uralkodócsalád.

(Forrás: http://upload.wikimedia.org/)


#6 1962 Ferrari 250 GTO
A világ egyik legdrágább autója címet joggal viseli ez az 1962-es Ferrari 250 GTO, mellyel a milliárdos gyűjtő, Craig McCaw gazdagította gyűjteményét. A gépjárműért 35 millió dollárjától vált meg.

(Forrás: http://www.blogcdn.com/)

#5 A lebegő ágy
Bár a legdrágább bútorok listavezetője egy antik darab, a legmenőbb címet ugyanakkor vitathatatlanul a 2006-ban megjelent lebegő ágy viszi. Természetesen a közel 750 kilogrammos, 1,3 méterrel a padló felett lebegő ágy ára sem semmi - összesen 1,6 millió dollárt kóstál.

(Forrás: http://24.media.tumblr.com/)


#4 201 karátos Chopard óra
Az összesen 201 karátos luxus időmérőt rengeteg egyedi gyémánt díszíti, s rugós mechanizmusa is rendkívüli. Az óra 25 millió dollárért talált gazdára még 2000-ben.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

(Forrás: http://www.thehindubusinessline.com/)


#3 Badminton Cabinet
Egy 2004-es aukción 36,7 millió dollárért kelt a több mint 12 méter magas, ébenfa szekrény, a Badminton Cabinet. A nem mindennapi bútordarab Henry Somerset, Beaufort 3. hercege számára készült a 19. században. Készítésén közel 30 szakember dolgozott.

(Forrás: http://3.bp.blogspot.com/)


#2 Hermés Birkin táska
2011-ben egy nyilvános dallasi árverésen több mint 203 ezer dollárért kelt el a Hermés divatház híres piros krokodilbőr táskája. A kiegészítőt gyémántok és 18 karátos arany ékesíti.

(Forrás: http://lotusdiamondsusa.files.wordpress.com/)


#1 A Halál Fizikai Képtelensége egy Élő Elméjében
Damien Hirst 1991-ben készült, "The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living" (A halál fizikai képtelensége egy élő elméjében) c. alkotása - amely egy formalinban tartósított 4 méter hosszú tigriscápa - nemcsak, hogy a legszürreálisabb, de a legdrágább modern alkotás is a világon. A pletykák szerint a művész 8 millió dollárért adta el művét Steven A. Cohen befektetőnek. Mások 12 millió dollárról pletykálnak.

(Forrás: http://artsandsproutsdotcom.files.wordpress.com/)

 

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18