-4 °C Budapest

Torkos Csütörtök: indul a roham, most foglalj asztalt

2012. február 1. 14:57

Elindult az online asztalfoglalás a Torkos Csütörtökre. Az akcióhoz - amely idén február 23-án kerül megrendezésre- eddig közel 600 étterem csatlakozott, a vendéglátóhelyeknek kevesebb, mint három hetük van arra, hogy jelentkezzenek.

Mától van lehetőségük a vendégeknek interneten is asztalt foglalni a Torkos Csütörtök akcióban részt vevő éttermekbe. Az akció hivatalos honlapján folyamatosan frissül, hogy mely éttermekben, milyen időpontokban van hely. A feladott asztalfoglalást 2 napon belül igazolják vissza. A rendszer a foglalás feladásáról és annak visszaigazolásáról is e-mailben küld tájékoztatást.

A legfrissebb adatok szerint szerint szerda délig 583 étterem regisztrált, de könnyen lehet, hogy ez a szám a jelentkezési időszak végére megduplázódik majd - a vendéglátóhelyek jelentkezését február 20-ig várják. A szervező Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint tavaly 1307 étteremben több mint 200 ezer vendég torkoskodott. Az éttermek átlagosan 164 torkoskodót fogadtak, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek. A jelenlegi kínálatban olyan, a gasztronómiai szaksajtó által is elismert éttermeket találhatunk, mint a balatonszemesi Kistücsök, a budapesti Nobu, vagy az egri Imola Udvarház.

Az éttermek számára a csatlakozási feltételek nem változtak a korábbi évekhez képest. Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, akik vállalják, hogy 2012. február 23-án egész nap - teljes nyitva tartási idejük alatt - 'a la carte' kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, készpénzes vagy bankkártyás fizetési mód választása esetén. A csatlakozás feltétele tehát a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt 'a la carte' étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása és az étel-és italfogyasztásra együttesen, azaz a számla teljes végösszegéből adott 50 százalékos kedvezmény.


Tanácsok a túléléshez

A szervezők - vélhetően a korábbi évek negatív tapasztalatai miatt- ezúttal Torkos túlélő tanácsokat is adnak, például:

Érkezés
Érkezzünk az asztalfoglalás időpontja előtt 15 perccel, nehogy odaadják másnak az asztalunkat.

Keveredés
Biztos lesz keveredés, hiszen az éttermek sem erre az átlagosnak nem mondható napra vannak felkészülve. Legyünk türelmesek és kompromisszumkészek.

Étkezési idő

Fogyasszuk az ételeket nyugodtan, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után most ne az asztalnál sziesztázzunk. Hadd torkoskodjon más is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További érdekesség, hogy a Facebookon Torkos Csütörtök rajongói klub, és Utálom a Torkos Csütörtököt nevű csoport is indult. Utóbbi oldal- saját magáról szóló tájékoztatása szerint- azokat várja, akik nem akarnak étteremben még féláron sem enni, vagy nem volt valamivel elégedett az akció során. (Valószínűsíthető azonban, hogy ez utóbbi oldalt is a Torkos Csütörtök akció szervezői hozták létre.)

Már a szálláshelyek is beszállhatnak - itt nem kötelező a félár

A Torkos Csütörtök keretében 2012-ben az MT Zrt. új, kapcsolódó akciót hirdet, amelynek célja a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmának növelése. A kezdeményezéshez mindazon kereskedelmi szálláshelyek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtök keretében kiadott éttermi számlával vagy az éttermekbe kiküldött szórólappal rendelkező vendégek számára minimum 20 százalékos kedvezményt vagy hasonló értékben két ajándékszolgáltatást magába foglaló "Torkos" csomagot kínálnak. Az akcióban részt vevő kereskedelmi szálláshelyek a megjelölt kedvezményes csomagot a szabad kapacitás függvényében biztosítják. A kedvezményes szálláscsomagok érvényessége a Torkos Csütörtököt követően, az év során bármikor minimum három hét, de a szálláshely-szolgáltatók döntése alapján ennél több is lehet.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?