26 °C Budapest

Őrület: a mobilpiacon is hódít a retró

2011. február 2. 16:32

Manapság egyre másra dobják piacra a különböző gyártók az iPhone-okhoz használható különböző kiegészítőket. Azt azonban kevesen gondoltuk volna, hogy sikerre lehet ítélve egy olyan műanyag találmány amelybe az ikonikus okostelefont helyezve egy fél tégla méretű, közel három évtizeddel ezelőtt gyártott rádiótelefon alakítható ki.

Mindannyiunk számára ismert, hogy manapság az élet szinte összes területén hódít a retró. Az azonban mindenképp meglepő, hogy a mobiltelefon piacon is van keresnivalója egy 80-as évek beli készüléknek, pedig a trendi iPhone-okhoz használható legújabb kiegészítő éppen ezt a látszatot kelti.

Így néz ki a legújabb kiegészítő (Forrás: The Sun)


A brit társaság által piacra dobott kiegészítővel azt a látszatot kelthetjük, mintha a mobiltelefonok ősével a kezünkben csevegnénk ismerőseinkkel. Az iPhone-unkat fél téglává varázsoló műanyag tok ára csupán 12,99 font (4000 forint), amely összegért garantáltan a 80-as években érezhetjük magunkat. A gyártó reményei szerint az új kiegészítő a tömegből kitűnni vágyó, retromániás okostelefon tulajdonos divatdiktátorok között lesz majd igen népszerű.
A mobil története

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kézi rádiótelefonok 1983 óta elérhetőek. Mivel előállításuk olcsó, és könnyen fejleszthetők, a mobiltelefon-hálózatok gyorsan elterjedtek az egész világon, a vonalas telefont háttérbe szorítva.

Az első, teljesen automatikus celluláris hálózatokat az 1980-as évek első felében hoztak létre (1G generáció). Az első teljesen automatikus rendszer az 1981-ben üzembe helyezett Nordic Mobile Telephone (NMT) rendszer volt.

Az 1980-as évek végéig a legtöbb mobiltelefon túlságosan nagy méretű volt ahhoz, hogy valaki a zsebében hordja, ezért ezeket általában gépjárművekbe építették be, kocsitelefonként. A miniatürizálás fejlődésével, kisebb digitális elemekkel és nagyobb hatásfokú akkumulátorokkal a telefonok kisebbekké és könnyebbekké váltak az azóta eltelt évtizedek alatt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?