27 °C Budapest

Őrület: a mobilpiacon is hódít a retró

2011. február 2. 16:32

Manapság egyre másra dobják piacra a különböző gyártók az iPhone-okhoz használható különböző kiegészítőket. Azt azonban kevesen gondoltuk volna, hogy sikerre lehet ítélve egy olyan műanyag találmány amelybe az ikonikus okostelefont helyezve egy fél tégla méretű, közel három évtizeddel ezelőtt gyártott rádiótelefon alakítható ki.

Mindannyiunk számára ismert, hogy manapság az élet szinte összes területén hódít a retró. Az azonban mindenképp meglepő, hogy a mobiltelefon piacon is van keresnivalója egy 80-as évek beli készüléknek, pedig a trendi iPhone-okhoz használható legújabb kiegészítő éppen ezt a látszatot kelti.

Így néz ki a legújabb kiegészítő (Forrás: The Sun)


A brit társaság által piacra dobott kiegészítővel azt a látszatot kelthetjük, mintha a mobiltelefonok ősével a kezünkben csevegnénk ismerőseinkkel. Az iPhone-unkat fél téglává varázsoló műanyag tok ára csupán 12,99 font (4000 forint), amely összegért garantáltan a 80-as években érezhetjük magunkat. A gyártó reményei szerint az új kiegészítő a tömegből kitűnni vágyó, retromániás okostelefon tulajdonos divatdiktátorok között lesz majd igen népszerű.
A mobil története

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kézi rádiótelefonok 1983 óta elérhetőek. Mivel előállításuk olcsó, és könnyen fejleszthetők, a mobiltelefon-hálózatok gyorsan elterjedtek az egész világon, a vonalas telefont háttérbe szorítva.

Az első, teljesen automatikus celluláris hálózatokat az 1980-as évek első felében hoztak létre (1G generáció). Az első teljesen automatikus rendszer az 1981-ben üzembe helyezett Nordic Mobile Telephone (NMT) rendszer volt.

Az 1980-as évek végéig a legtöbb mobiltelefon túlságosan nagy méretű volt ahhoz, hogy valaki a zsebében hordja, ezért ezeket általában gépjárművekbe építették be, kocsitelefonként. A miniatürizálás fejlődésével, kisebb digitális elemekkel és nagyobb hatásfokú akkumulátorokkal a telefonok kisebbekké és könnyebbekké váltak az azóta eltelt évtizedek alatt.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?