19 °C Budapest

Szennyezett uborkát találtak a CBA üzleteiben

2010. július 27. 15:32

Újabb fogás az élemiszer-biztonsági ellenőrzésen: ezúttal vegyszeres kígyóuborka akadt horogra.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közleménye szerint július 4-én egy szegedi termelő kígyóuborka szállítmányában találtak a megengedettnél több növényvédőszer-maradékot.

Egy országos áruházláncban forgalmazott uborkából az analitikai vizsgálat a megengedett 0,02 mg/kg dimetoát helyett 0,35 mg/kg növényvédőszer-maradványt mutatott ki, csaknem 17,5-szeres volt a szennyezettség.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény alapján közzétett jogsértő szervezetek és személyek listájában az látszik, hogy a problémás termékek a CBA Kereskedelmi Kft. forgalmazta.

Fodor Attila, a CBA szóvivője a Pénzcentrumnak elmondta: a problémás termékeket egy hónappal ezelőtt találta a hatóság, az uborkákat azonnal eltávolították a boltok polcairól. Az 1100 kg zöldség 70-80%-át hívták vissza az üzletekből, így ma már biztosan nem találkozhatnak a vásárlók a túlvegyszerezett élelmiszerrel.

A szóvivő szerint a vegyszermaradvány a termelő hibájából maradt az uborkán, aki valószínűsíthetően (a permetezéshez képest) túl korán szerette volna értékesíteni a zöldséget.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33